2024.02.11. 21:38
Mutatjuk a fehérvári tűzoltók farsangi fánkjait!
Kihagyhatatlan – ezzel, a minden érdeklődést felkeltő szóval kezdi közösségi oldali bejegyzését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
A legfinomabb fánkokhoz tűzoltó is kell – írja közösségi oldalán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Fotó: Székesfehérvár HTP
Az írásból az is kiderül, hogy a tűzoltók közismerten édesszájúak, bár a sós ételeket sem vetik meg (legutóbb lángost sütöttek). Ahogyan a csípősért is rajonganak, de a savanyú is kedvükre való – a lényeg csupán annyi: kétóránként ehessenek valamit. Nos, ehhez a körhöz csatlakoznak a székesfehérvári tűzoltók is, akik már nem először sütnek-főznek közösen egyfajta csapatépítő – és persze éhséget csillapító – tevékenységként a "bázison".
2,5 kilogramm liszt, 1 liter tej, 25 dkg porcukor, 15 dkg élesztő, 10 darab tojás sárgája, ötször 30 milliliter rum, 25 dkg vaj, ízlés szerint só és olaj. Nem egy elhagyott bevásárlólista ez, hanem a farsang végén, a tűzoltók által készített farsangi fánk receptjéhez szükséges alapanyagok. A B csoportosok "titkos" receptjét most bárki kipróbálhatja!
Fázisfotók a közös sütésről:
Frissen Fejérből
- Ciszterci Médianapokat tartottak Székesfehérváron
- Adventváró délutánt szerveznek Seregélyesen
- Kiállításon látható a Székesfehérvári Zsidó Hitközség története
- Koraszülöttek világnapja: lila színbe borult a Szent György kórház gyermekosztálya (galéria, videó)
- Táncház a Kákics zenekarral az MCC-ben