A mezőszilasi egyesület is a meghívottak között!

2024.07.12. 07:00

Görögország mesebeli helyszínén randevúztak a megyei táncosok

Nemzetközi fesztiválon vett részt a dél-Fejér megyei táncosok. Görögország úgynevezett Olimpiai Riviéráján, Parálián rendeztek tánctalálkozót, ahová a mezőszilasi Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület tehetségei is meghívást kaptak.

Kecskés Zoltán

Nemzetközi néptánctalálkozón járt Görögországban a mezőszilasi Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület.

Fotó: Egyesület

Idén a huszonötödik születésnapját ünneplő messze földön híres megyei egyesület tagjai különleges helyszínen, egy valóságos paradicsomban múlatták az időt felejthetetlen élményeket szerezve. Görögország egyik legszebb települése adott otthont ugyanis a nemzetközi néptánctalálkozónak. Összesen 10 ország randevúzott a fesztiválon.

Görögország_fesztivál_nate
Különböző táncokat jártak Görögországban a NaTE tehetségei, felnőttek és fiatalok egyaránt felléptek.
Fotó: Egyesület

Görögországi élményekkel telve

Horváthné Gogán Jolán, akinek neve mára egybeforrt a hagyományőrzőssel, a néptánc, népzene és népi mesterségek hármasával, örömmel számolt be a Németh László Kulturális és Ifjúsági Egyesület kalandjairól. Kiemelte, jó kapcsolatokat ápolnak nem csak a hazai, de a nemzetközi egyesületekkel, köztük a görögökkel, akik Magyarországon is gyakran látott vendégek a hagyományőrző fesztiváloknak, innen jött a meghívás.

– A Csoóri Sándor Program támogatásának köszönhetően  új, frissen varrott ruhákkal készültünk a jeles alkalomra, amelyeket a lajoskomáromi Molnárné Fülöp Erzsébet és Dörögdiné Varga Alexandra varrt. Elárulhatom, hogy a fiatalokból és édesanyákból álló  csoportjaink ruhakölteményeire csodájára jártak Görögországban. Már a fesztivál felvonulásán is hatalmas taps övezte táncosainkat – mondta mosolyogva az egyesületi elnök, Horváthné Gogán Jolán, aki hozzátette azt is, hogy természetesen a fellépések mellett a kikapcsolódásról sem feledkeztek meg.

Vastaps

– Parálián minden a strandról szól, meg a szórakozásról és mi ezt be is tartottuk. A népszerű strandot is meglátogattuk és megmártóztunk a habokban. Több mint jó volt! Fantasztikus élményekkel gazdagodhattunk abban a pár napban, fergeteges előadások voltak. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy vastapsot igazán csak mi kaptunk! Megérte tehát a sok gyakorlás, a táncosaink kitartása, sőt, jövőre is visszavárnak minket! Itt szeretném megköszönni a tánctanároknak, Benkéné Perus Ritának és Varga Jánosnak a felkészítést. A munka folytatódik! – tette hozzá büszkén az elnök. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában