Óceánon versenyezne a legjobbakkal? Jelentkezzen!

2024.07.02. 20:30

A Kékszalagon sorsolják ki Weöres Szabolcs társát

Némi vitorlázótudás birtokában elvileg bárki csatlakozhat következő versenyén Weöres Szabolcshoz, aki a Vendée Globe előtt még egy kihívást teljesít majd szeptemberben. Miként lehetséges ez?

Tihanyi Tamás

Bárki is lesz a szerencsés, felejthetetlen élményben lesz része a New Europe fedélzetén

Fotó: Szabi Ocean Race

A magyar versenyvitorlázó csapata bejelentette: ha valaki sikeresen teljesíti az idei, sorrendben 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat – amelynek mezőnye július 18-án, Balatonfüreden rajtol majd el –, és jelentkezik a sorsolásra, esélyes arra, hogy ott legyen Szabolccsal a franciaországi Lorient közeléből induló Défi Azimut Race-en. Ha valakinek jó adag szerencséje lesz, a világ legjobbjaival találkozhat és versenyezhet együtt a New Europe fedélzetén, ráadásul még a kikötőbe való utazás költségeit is Weöres Szabolcs csapata állja. A sorsolást a Kékszalag díjkiosztóján rendezik meg. (További információk: https://szabiracing.com/nyeremenyjatek/ )

Weöres Szabolcs a közelmúltban már bebiztosította indulását a Vendée Globe-on, a New York-Vendée viadalon begyűjtötte a még szükséges mérföldeket. Ahhoz, hogy bekerüljön a Földet megkerülő verseny negyven indulója közé, 1500 tengeri mérföldet kellett mindenképpen lehajóznia, amit sikerrel teljesített. Végül 15 nap 1 óra 13 perc alatt a 25. helyen ért célba. A kvalifikáció során a mérföldgyűjtés már 2022-ben megkezdődött, Weöres Szabolcs kilenc nagy versenyen bizonyította kitartását és felkészültségét: a Défi Azimut Race amolyan ráadás lesz.

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő, szeptember 10 és 15 közötti Défi Azimut a Vendée Globe-on induló IMOCA hajókat és kormányosaikat teszi majd próbára öt napon át, eddig harmincöten jelezték indulási szándékukat a legjobbak közül. A verseny során, Lorient közelében való egyéni indulással egyebek mellett időfutamot, valamint egy úgynevezett hurkos körpályát kell teljesíteni az Atlanti-óceánon. Ez a kihívás is kiváló alkalom lesz arra, hogy a Vendée Globe előtt még tesztelhessék a magyar hajót.

Weöres Szabolcs Fa Nándor nyomdokaiba lépve és mentoráltjaként második magyarként indul majd el a vitorlázás Everestjének is nevezett Vendée Globe-on, a világ legnehezebbnek számító sportversenyén, amelyen a résztvevőknek egyedül, külső segítség és kikötés nélkül kell körbe hajózniuk a bolygót. A tizedik Vendée Globe idén, 2024. november 10-én rajtol Les Sables d’ Olonne-ból. De addig valaki még sokat tanulhat a vakmerő hajóstól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában