A dietetikusok ajánlásával

2 órája

Hűsítő nyári nyalánkságok valódi gyümölcsökből – recepttel

A magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával mutatunk három könnyen elkészíthető, egészséges, valódi gyümölcsökből készült hűsítő nyalánkságot, melyekkel felfrissíthetjük és kényeztethetjük magunkat a meleg nyári napokon. – írja társoldalunk a zaol.hu.

Feol.hu

Frissítő nyalánkságok a meleg nyári napokra

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Eperfagylalt

Hozzávalók 1 l fagylalt elkészítéséhez:

650 g eper
250 ml tejszínhab
1 db citrom leve
100 g porcukor

Elkészítés: Egy fagyasztásra alkalmas edényt minimum 4 órára üresen berakunk a fagyasztóba. Az epret megmossuk és pürésítjük turmixgépben. Hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet és a porcukrot, az egészet simára turmixoljuk. Kivesszük a fagyasztóban hűtött edényt és belerakjuk a masszát, amit robotgéppel lassú fokozaton 15-20 percig keverünk fagylalttá. Ezt követően a fagylaltot áttesszük egy olyan edénybe, ami zárható és amiben később is szeretnénk tárolni a maradék fagylaltot. Ebben az edényben legalább még 4 órán át fagyasztjuk az elkészített fagylaltot.

Almás sorbet

Hozzávalók 1 l sorbet elkészítéséhez:

1 kg alma
160 g porcukor
1 db citrom leve
200 ml víz
½ teáskanál vaníliapor

Elkészítés: Előző nap az alma felét meghámozzuk, felkockázzuk, a másik felét kipréseljük almalének. A felkockázott almát és a préselt almalevet a cukorral, a citromlével, a vaníliaporral és a vízzel 20 percig főzzük. Ezt követően simára turmixoljuk. Miután kihűlt, egy éjszakát hűtőben tároljuk. Egy fagyasztásra alkalmas edényt minimum 4 órára üresen berakunk a fagyasztóba. Másnap a fagyasztóban hűtött edénybe rakjuk a masszát és keverőgéppel lassú fokozaton 15 percig keverjük, amíg lágy sorbet nem lesz belőle. Ezt követően a sorbetet átrakjuk egy olyan edénybe, ami zárható és amiben később is szeretnénk tárolni a maradékot. Ebben az edényben fagyasszuk 4 órán át, vagy amíg megszilárdul.

Citromos granita

Hozzávalók 4 adaghoz:

400 ml víz
200 g porcukor
200 ml citromlé
2 db citromhéja

Elkészítés: Előző nap keverjük össze a vizet és a cukrot. Forraljuk fel és főzzük 5 percig. Levéve a tűzről adjuk hozzá citromlevet és a citromhéjat, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, öntsük jégkockatartókba és fagyasszuk le éjszakára. Másnap vegyük ki a jégkockákat és jégvágó turmixszal aprítsuk fel. Pohárban tálaljuk és azonnal fogyasztjuk.

Forrás: zaol.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában