Őszinteség és profizmus

2018.11.29. 08:30

Üzleti Etikai Díjat ítéltek oda a Simon Műanyag-feldolgozónak

Az Üzleti Etikai Díj nagyvállalati kategóriájának idei egyik nyertese a Simon Műanyag-feldolgozó. Az alapítók 19. alkalommal ítélték oda a díjat az etikus jelző viselésére érdemes kis-, közép- és nagyvállalatoknak, illetve multinacionális cégeknek.

V. Varga József

Pillanatkép a díjátadásról – középen László Ervin professzor és Simon István

Fotó: Piac & Profit

Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja és Demcsák Mária, a Piac & Profi t üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozta létre, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak. Az üzleti életben sikeres jelenlétükkel bizonyítékul szolgálnak, hogy a profi t érdekei összeegyeztethetők a bolygónk, az emberiség, a fenntartható fejlődés érdekeivel.

A csaknem 400 főt foglalkoztató Simon Műanyag-feldolgozó 33 éves múltra tekint vissza, Simon István tulajdonos egyszemélyes vállalkozásából fejlődött a legmagasabb felkészültséget és technológiát megkövetelő autóipari beszállítói szintre. A hőre lágyuló műanyagok előállítása mellett kétkomponensű szilikon alapanyagból előállított termékeket, valamint magas színvonalú műszaki műanyag alkatrészeket gyártanak. Mára a Közép-Dunántúl régió egyik legjelentősebb műanyag alkatrészgyártójává váltak, elsősorban az autóipari elektromos csatlakozók, a hangrendszerek és az egészségügyben használt műanyag alkatrészek piacán. Termékeik 95 százalékban az autóipar számára készülnek, naponta mintegy egymillió alkatrészt gyártanak, melyek a világ csaknem minden – különösen az Európában gyártott – autótípusába beépülnek. Büszkék munkatársaikra, akik lehetővé tették a piaci változásoknak való folyamatos megfelelést. A közelmúltban új üzemcsarnok résszel, szerszámüzemmel és irodákkal bővültek. Fejlődésük előremutató.

Pillanatkép a díjátadásról – középen László Ervin professzor és Simon István
Fotó: Piac & Profit

A vállalkozás egyszerű, becsületes, mindamellett 21. századi elveket és gyakorlatot követő. Megkapó az őszinteség és a profizmus keveréke. Az etikus cég rendkívülisége az ösztönös tisztesség – állt egyebek között a kőszárhegyi vállalat méltatásában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!