25 ezer dollárral

2020.11.06. 15:30

Támogatja az Arconic a Vasvári Pál Gimnáziumot

A Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium és az Arconic vállalat együttműködése eredményeként az idei tanévben a társaság alapítványa az Environmental Sustainability (környezeti fenntarthatóság) program keretében 25 ezer dollár (mintegy 7,5 millió forint) támogatásban részesítette az iskolai projektet.

Korondy Tamás

Eszközfejlesztés és szakmai kirándulások valósulnak meg abból a pályázati pénzből, amelyet a Vasvári Pál Gimnázium nyert az Alcoa Alapítvány pályázatán. Majorné Szloboda Mária, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, egy interaktív tábla beszerzésével a papírfogyasztást, egy ivóvízbázis kialakításával pedig a műanyagpalackok számának csökkentését szeretnék elérni. Az udvaron felállítandó meteorológiai állomással a természettudományos tárgyak oktatása során saját mérések elvégzésére, tanulmányok, megfigyelések készítésére nyílik majd lehetőség.

Török Szabolcs, a székesfehérvári tankerület igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: büszke arra, hogy Székesfehérváron a gazdasági szférának is ennyire fontos, hogy a diákok jó időben, megfelelő eszközökkel és ismeretekkel gazdagodjanak. Szükségünk van mérnökökre, műszaki szakemberekre, akik nemcsak a szakképzésből, hanem a gimnáziumokból kerülnek ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában