Frissen Fejérből

2021.06.01. 15:30

Hamisan tanúskodott, hogy mentse a férjét

A Székesfehérvári Járási Ügyészség szabálysértési eljárásban elkövetett hamis tanúzás vétsége miatt vádat emelt azzal a nővel szemben, aki hamisan tanúskodott, hogy férjét mentse.

Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a 31 éves nő által üzembentartott autót a hatóság 2018 novemberében ideiglenesen kivonta a forgalomból, és a kocsi forgalmi engedélyét, valamint hatósági jelzését bevonta. A nő a döntésről szóló határozatot megkapta, így tudott a kocsi forgalomból történt kivonásáról.

A nő férje 2019. január 10-én Székesfehérváron közlekedett a kocsival, amikor a rendőrök igazoltatták. A férfival szemben szabálysértési eljárás indult, mert forgalomból kivont autóval közlekedett, és az eljárás során tanúként hallgatták ki feleségét.

A nő hamisan tanúskodott, mert valótlanul azt állította, hogy nem tudott a hatóság döntéséről, miszerint a kocsit kivonták a forgalomból, így arról nem tudta férjét tájékoztatni.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetővel szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!