Frissen Fejérből

2023.03.14. 14:00

Kiszáradt faágakat, leveleket, tuját gyújtott fel egy férfi Bicskén

Kiszáradt faágakat, leveleket, tuját gyújtott fel Bicskén. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették a helyi illetőségű férfit, akit közveszélyokozás kísérlete és más bűncselekmény elkövetése miatt vontak felelősségre.

police.hu

Forrás: police.hu

Közveszélyokozás bűntett kísérletével gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök 2023. március 13-án kora reggel Bicskén. A megalapozott gyanú szerint a 39 éves férfi 2023. február 18-án délután az 1-es számú főút 32-es kilométerszelvénye közelében, az útburkolattól 5-25 méter közötti távolságban elhúzódó fás területen a kiszáradt, lehullott faágakat és leveleket meggyújtotta. A tüzet folyamatosan táplálta egész addig, amíg úgy ítélte meg, hogy nem fog elaludni, és elhagyta a helyszínt. Az elkövető 2023. március 8-án délelőtt Bicskén, az Endresz György utcában egy 4-5 méter magas tuját, valamint egy kúszó tuját gyújtott meg. A tűz átterjedt egy közeli autóra is, amely emiatt részben megolvadt. A cselekménnyel összefüggésben több százezer forint kár keletkezett.

Forrás: police.hu

A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói az elkövetőt közveszélyokozás bűntett kísérlete és nagyobb kárt okozó rongálás bűntett miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!