Frissen Fejérből

2023.08.16. 11:39

Táboroztak a rend őrei

Izgalmas élményekkel és hasznos tudnivalókkal gazdagodhattak a szünidejüket töltő nebulók.

Forrás: police.hu

A balatonbozsoki Család- és Gyermekjóléti Központ szervezésében megrendezett nyári tábor ifjú lakóinál vendégeskedtek az Enyingi Rendőrőrs és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának egyenruhásai 2023. augusztus 15-én. A rend őrei ez alkalommal is változatos, egyszerre szórakoztató és tanító jellegű programmal készültek a gyerkőcökkel való találkozásra.

Az egyenruhások és az apróságok közösen beszélték át azokat a közlekedési veszélyhelyzeteket, melyek leginkább érintik a korosztályt, egyúttal a balesetveszély elkerülésének lehetőségeit is megvitatták. A vidám hangulatú délelőttön szó esett a szabályos gyalogos és kerékpáros közlekedés jelentőségéről, és a 112-es egységes európai segélyhívó szám helyes használatával kapcsolatos tudnivalókról. A játékos feladatok sorában megtalálható volt a KRESZ kocka, melynek kirakásával a közúti jelzőtáblákkal és azok jelentésével ismerkedhettek meg a fiatalok, és ugyancsak nagy siker övezte azokat a leleményes közlekedési feladványokat és fejtörőket, melyek segítségével közlekedési ismereteiket mélyíthették el a gyerekek.

Az élménydús nap zárásaként a táborozó gyermeksereg a rendőrségi szolgálati gépjárműveket is birtokba vehette egy rövid időre, és a rendőrségi szolgálati felszerelésekkel is megismerkedhettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!