Sorozatos eltűnések

2024.04.23. 14:00

Egyik jármű a másik után tűnik el egy árokban Székesfehérváron (fotók, videó)

A város északnyugati határában balesetsorozat borzolja a kedélyeket, egyrészt mert mindenki aggódik, hogy mi lett az utasokkal, másrészt mert a műszaki mentés idejére félig vagy egészen lezárják a nagy forgalmú főutat. Két kamion után most egy személyautó esett a 4-es kilométer áldozatául, hat napon belül.

Palocsai Jenő

A két kimentett kamion utáni szemét még az árokban van, de már megtörtént az újabb baleset

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Bármennyire ellentmondásos is, a négyes szimbolikus jelentése a szakértők szerint a stabilitással foglalkozik, és maga a szám minden dolog megalapozott természetére hivatkozik. Olyan fix dolgokra is gondolhatunk a négyessel kapcsolatban, mint a négy évszak, a négy irány, vagy a négy elem. Az ezoterikához értők szerint az elképesztően erőteljes esszenciákat négyzet alakú csomagba tesszük, és szerintük az is elmondható, hogy a négyes szilárdságot, nyugalmat és otthont jelent.

Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

Elindult egy sorozat

Ezzel némileg szemben megy az a balesetsorozat, ami az elmúlt héten a 81-es főút 4. kilométerköve körül történt. Április 16-án egy építőanyagokat szállító nyerges vontató pilótája már majdnem beterelte a nagyváros belterületére a járművet, de az utolsó pillanatban és méterekben félrehúzódott, megállt, majd a kamion, álló helyzetéből kilendülve bedőlt az út menti, fűvel benőtt, közepesen mély árokba.

Öt nappal később, április 21-én, ugyanott tartott egy kamion, ám ez nem ponyvás volt, mint az első, hanem tartályos, és a fényes henger mélye sem téglákat rejtett, mint a korábbi áldozat platója, hanem izocukrot. A katasztrófavédelem jelentése szerint nem történt nagyobb baj, szerencsére.

–A helyszínre riasztott székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és segítettek a sofőrnek lejutni a kamionról. A tűzoltók átvizsgálták a járművet és környékét, és megállapították, hogy az izocukros tartály nem rongálódott meg, és nincs üzemanyagfolyás sem–fogalmazott a katasztrófavédelem.

Utóbbi megállapítás azért is fontos, mert a tartálykocsi már az árok lényegesen mélyebb szakaszán landolt, ahol áteresz és vízfolyás is volt, mely akár a száz méterrel arrébb sorakozó halastavakban is kárt tehetett volna, ha izocukrot, vagy kőolajszármazékot juttat az élő vízbe.

Április 22-én teljes útzár és hatalmas plusz menetidőt okozó terelések mellett kimentették a tartálykocsit a géppel együtt.

Fejre állt kisautó

Az egymáshoz közeli kamionbalesetek miatt felmerült több kérdés is. Hogy talán az úttal van a baj, túl azon, hogy évtizedekkel korábban négysávosítani kellett volna. A szóban forgó kérdések még el sem jutottak az út kezelője és a rendőrség felé, és máris megtörtént az újabb baleset.

Április 23-án reggel egy fejtetőn álló, vájlingkék személyautó tárult a mindkét irányba egybefüggő kocsisor utasainak szeme elé. A jármű a megyeszékhely irányából érkezett az út szemközti, mély árokkal kísért oldalára, ahol egy ideig próbálta a rézsűn megkapaszkodva követni a főút irányát, de végül lesodródott a mélybe, majd onnan kissé feljebb, szinte az útpadkáig nyújtózva áll meg. Kerekei küllői közül frissen kitépett fűcsomók nézték az esővel fenyegető szürke eget.

Hat nap alatt a 4-es kilométerkő szomszédságában három baleset ugyanazon az oldalon. A véletlen egy előre nem látható, ki nem számítható, nem várt cselekmény, történés, itt viszont talán több is lehet a dologban, ezért megkérdeztük az út kezelőjét és a rendőrséget is, hogy mi lehet a háttérben? Hogy számmisztika, vagy bármilyen paranormális jelenség, vagy pusztán csak a figyelmetlenség, vagy esetleg az imént említett véletlen áll az eseménysorozat hátterében.

A helyszínről készült felvétel IDE kattintva tekinthető meg.

 

Emberi mulasztás és kutyatetem

A rendőrség nem késlekedett a válasszal, mégha néhány részlet titokban is maradt.

–A 81-es számú főúton, Székesfehérvár határában az említett időszakban történt közlekedési balesetek okai voltak az út és látási viszonyoknak nem megfelelő sebesség megválasztása és a figyelmetlen járművezetés. Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az időjárási és útviszonyokhoz mérten helyesen válasszák meg járművük sebességét, tartsanak megfelelő követési távolságot, kellő időben induljanak el otthonról, és legyenek előzékenyek a közlekedés más résztvevőivel szemben! Ne vezessenek ittasan, illetve fáradtan, és mindig használják a passzív biztonsági eszközöket! A lassúbb, körültekintőbb vezetéssel minimálisra csökkenthető a baleseti kockázat, …hogy mindenki hazaérjen-fogalmaz a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.

A válaszból nem derült ki, hogy pontosan mik voltak a baleset körülményei, illetve, hogy volt-e az esetnek személyi sérültje, de az határozottan kiderül, hogy a gépjárművezetők voltak a hibásak, még ha a kérdés nyitva is marad, hogy miért éppen ott esik az árokba mindenki.

Fotó: Palocsai Jenő  / FMH

A Magyar Közút lényegesen többet árult el a balesetekkel kapcsolatban, így azt is megtudtuk, hogy a három baleset, három különböző módon és okból következett be.

–A 81-es főút jelentős forgalmat bonyolít le, mellyel egyenesen arányosan nőhet meg a balesetek száma is. Az elmúlt időszakban a főút érintett szakaszán a balesetek nem azonos ponton, hanem egymástól 250-300 méteres távolságban következtek be. A balesetek között nem volt összefüggés, azok mind különböző okok miatt történtek. Az eddigi információk alapján a téglát szállító teherautó szabálytalanul állt meg az út szélén, a tartálykocsi vezetője valószínűleg elaludt miközben Székesfehérvár felől Mór irányába hajtott, míg a ma hajnalban árokba hajtó személyautó sofőrje az autóról levette a rendszámot és elhagyta a helyszínt. Társaságunk természetesen mindent megtesz annak érdekében, hogy a kezelésünkbe tartozó útszakaszokat a gépjárművezetők biztonsággal használhassák, az út menti környezet és a kapcsolódó forgalomtechnikai elemek is mind jogszabályi előírások alapján, illetve a lehetséges baleseti kockázatok alapján kerülnek kiépítésre. A teherautók által megrongált útpadka és rézsű helyreállítására munkatársaink intézkednek, addig is figyelemfelhívó sávos terelőtáblákkal jelzik a helyszíneket–adta meg a válaszokat Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.

A rendszám eltávolítása érdekes döntés volt a sofőr részéről, és nem csak azért, mert az autónak számtalan másik azonosítója van, hanem azért is, mert a másik rendszám a kilapított lökhárítóval együtt az árok mélyén maradt.

Az biztos, hogy ez egy olyan útszakasz, és mellette egy olyan árok, amelyben akár egy 40-50 kilós, hatalmas házi kedvenc is el tud tűnni feltűnés nélkül. Jele csak kettő van. Az egyik, hogy a padkán lengeti a menetszél a kesztyűt, amivel vélhetően az árokba húzták gázolás után. A másik pedig az a semmivel össze nem keverhető szag, amit talán még azok is éreznek egy másodpercre, akik százzal hajtanak el a tetem mellett.

Ugyanakkor nem csak rossz dolgok történnek az említett útszakaszon. Legutóbb arról írtunk, mennyi szemét halmozódott fel a sorozatos balszerencsével, illetve balesetekkel sújtott útszakasz másik oldalán. Azóta ez a helyzet megváltozott, eltűnt a sok hulladék, a rossz fotel, a sok illegálisan lerakott szemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!