Frissen Fejérből

2024.07.12. 15:00

Gímszarvas trófeát lopott két férfi

A Bicskei Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik gímszarvas trófeát loptak.

Gombor Lili

Illusztráció!

A vádirat szerint a vádlottak egyike 2023. október 21-én autóval Budapestről közlekedett, amikor Gánton áthajtva észrevette a sértett kerítéssel körbekerített lakóházának falán elhelyezett két gímszarvas trófeát. A vádlott elhatározta, hogy a trófeákat eltulajdonítja, amelynek érdekében egyik ismerősét is magával vitte. A vádlottak este a sértett házához mentek, ott egyikük a kerítésen átmászott, leemelte a hetvenezer forint értékű trófeát, miközben a másik vádlott az autóban várakozott. A férfiak cselekményét észrevette az otthon tartózkodó sértett, ezért a vádlott az utcára kidobta a trófeát, majd a kerítésen kívül menekülés közben az árokban elesett, a trófeát elejtette és az összetört. A gépkocsiban ülő vádlott a tettenérést észlelte és a társát hátrahagyva próbált menekülni, azonban a sértett autójával utolérte, a vádlott elé beállva megakadályozta a távozását. A másik vádlott is a helyszínre ért, majd megvárták a sértett által kért rendőri intézkedést.

A lopással okozott hetvenezer forint kár az eljárás során nem térült meg.

Az ügyészség vádiratában a terheltek egyikével, mint különös és többszörös visszaesővel szemben börtönbüntetés, továbbá közügyektől eltiltás, a másik vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta – áll a Fejér Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!