Új fejlemények

2 órája

Ercsi lövöldözés: tömeges letartóztatás az ügyben

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján 15 férfival szemben rendelt el kényszerintézkedést a nyomozási bíró a hétvégén történt tömegverekedés és lövöldözés ügyében.

Feol.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint az ügy egyik gyanúsítottja 2024. augusztus 10-én kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai – közel 20 fő – megjelentek a férfi házánál, majd gáz-riasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas eszközökkel felfegyverkezve többen lövöldözni kezdtek, illetve ütlegelésre alkalmas eszközöket is maguknál tartottak.

 Az ügyben a rendőrség 17 személyt gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével.

 Az ügyészség 15 gyanúsított vonatkozásában letartóztatást indítványozott, mert a cselekmény jellegére és az ügyben szereplő személyek közötti viszonyra figyelemmel szükségesnek látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés alkalmazását.

 Az ügyészi indítványokat követően a nyomozási bíró 11 gyanúsítottat letartóztatott, 4 esetben azonban enyhébb kényszerintézkedés, a bűnügyi felügyelet illetve távoltartás elrendelését is elégségesnek látta, figyelemmel a gyanúsítottak személyi körülményeire.

 Az ügy 2 további szereplője szabadlábon védekezik.

Kapcsolódó: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!