Frissen Fejérből

Tegnap, 12:20

Jogosítvány nélküli sofőröket állítottak meg

A héten már hét jogosítvány nélkül vezető sofőrrel szemben intézkedtek a Fejér vármegyei rendőrség munkatársai. A rendőrség felhívja a figyelmet arra is, hogy ha valakinek elveszik a jogosítványát, akkor az utánképzés nem lehetőség, hanem kötelező.

Gombor Lili

A jogosítvány nélküli vezetést szigorúan büntetik

Fotó: Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság közösségi oldalán számolt be arról a szomorú adatról, miszerint a héten már hét jogosítvány nélkül vezető sofőrrel szemben intézkedtek. A hat férfi és egy nő közül három személy jogosítványát azért vonták be, mert korábban ittasan ültek a volán mögé, egyikőjüknek pedig sosem volt jogosítványa. Akadt azonban olyan sofőr is, aki a közlekedési előéleti pontjaival elérte a maximumot, de az utánképzésen nem vett részt. Míg egy másik sofőr a munkáltatója teherautóját vezette eltiltás hatálya alatt, más pedig gyorsan hajtott egy olyan autóval, amelyet kérelemre kivontak a forgalomból és a kötelező felelősségbiztosítást sem fizették rá.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy az eltiltás, az eltiltás! Az előírt utánképzés kötelező, nem pedig lehetőség! A gépjárművezetésre való alkalmasságot és jogosultságot a jogosítvány igazolja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában