Frissen Fejérből

Tegnap, 14:58

Székesfehérvár polgármestere is részese lehetett a Szent Jupát kalandjának

A feol.hu-n nemrég megjelent újságíró kollégánk részletes cikke, amelyben a legendás Szent Jupátról, illetve annak vízre tételéről és a hamarosan bekövetkező felújításáról ír.

Déri Brenda

A kenusok védőszentjéről elnevezett hajó Révfülöpön

Fotó: Közlekedési Múzeum

De nem ő volt az egyetlen, akiben mély érzéseket keltettek a csaknem 37 évvel ezelőtt történtek. 

Megyeszékhelyünk polgármestere Cser-Palkovics András is megosztotta ehhez fűződő gondolatait: 

– Aki – én például gyermekként – részese lehetett a Szent Jupát nagy kalandjának, Fa Nándor és Gál József hihetetlen hajóútjának, az életre szóló emlékeket és élményeket őriz. Magyarként, vitorláson elsőként kerülték meg a Földet. 70 ezer kilométert utaztak a 15 négyzetméteres hajón, 12 országban kötöttek ki és összesen 295 napot töltöttek vízen. Az indulás, a rádióadások az út során és a hazatérés mind-mind helyet kaptak városunk történelemkönyvében -.

Mint a továbbiakban is írta: nagy öröm, hogy a közelgő 40 éves jubileumra ismét látható lesz, sőt vízre szállva megújul a Szent Jupát. Székesfehérvár közössége nevében köszöntötte Fa Nándort és Gál Józsefet és az ügyet felkaroló szervezeteket -.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában