Újabb fejlemény az Ercsiben történt tömegverekedés ügyében

Gázpisztolyokkal, botokkal, baseball ütőkkel és autókkal támadt egymásra két csoport Ercsiben augusztus elején. Most a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a járásbíróság meghosszabbította a tömegverekedés gyanúsítottjainak letartóztatását.

Gombor Lili

Forrás: Bors / olvasói fotó

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a járásbíróság meghosszabbította az augusztusban, Ercsiben történt tömegverekedés gyanúsítottjainak letartóztatását.

Az egyik gyanúsított augusztus 10-én kora délután felhívta ismerősét, és megfenyegette, hogy ha egy büntetőügyben tett vallomását nem vonja vissza, akkor őt és családját bántalmazni fogják. Ezt követően a gyanúsított és társai – közel húsz fő – megjelentek a férfi házánál, majd gázriasztó és gumilövedék kilövésére alkalmas eszközökkel felfegyverkezve többen lövöldözni kezdtek.

Az ügyben a rendőrség 17 személyt gyanúsított meg csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, közülük 15 gyanúsított vonatkozásában rendelt el kényszerintézkedést.

Mivel a nyomozás még folyamatban van, további kihallgatásokra, szembesítésekre van szükség, így a Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság hosszabbítsa meg az augusztusban elrendelt letartóztatások határidejét. A bíróság a kényszerintézkedést 2024 decemberéig meghosszabbította – tájékoztatott a Fejér Vármegyei Főügyészség.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában