Letépte az arany láncot a kezéről a tolvaj a fehérvári buszpályaudvaron

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását annak a férfinak az ügyében, aki gátlástalanul lopott meg fiatalokat Székesfehérváron. A vádlott nem sokkal korábban pedig Sárkeresztúron támadt rá valakire egy karóval.

Gombor Lili

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A jogerős tényállás szerint a vádlott 2021. április 3-án Sárkeresztúr utcáján összetalálkozott a sértettel, majd dulakodni kezdtek. Ennek során egy karóval először a sértett védekezésül felemelt kezét, utána pedig a homlokát ütötte meg nagy erővel. A sértett kéztörést és közvetetten életveszélyes állapotot eredményező fejsérülést szenvedett. 

A vádlott 2021. június 27-én a székesfehérvári buszpályaudvaron beszélgetni kezdett egy kiskorúval, akit arra kért, mutassa meg az arany karkötőjét. Mikor a sértett így tett, a férfi egy hirtelen mozdulattal lecsatolta a kiskorú csuklójáról a 210 ezer forintos ékszert és elszaladt. 

A vádlott 2021. december 7-én ugyanezen a helyszínen egy másik sértett sérelmére is bűncselekményt követett el. Megkérte a sértettet, hogy a saját telefonján hívja fel a testvérét. A sértett beírta a vádlott által diktált számot, erre a vádlott kirántotta a kezéből a 80 ezer forintos telefont, és elfutott a helyszínről. A telefont a nyomozás során később lefoglalták.

A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat testi sértés bűntette, lopás bűntette és lopás vétsége miatt két év, végrehajtásában öt év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. A Győri Ítélőtábla kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott büntetését három év, végrehajtandó börtönbüntetésre súlyosította, és három év közügyektől eltiltásra is ítélte, valamint 210 ezer forint kártérítés és 256 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte – tájékoztatott a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában