Már semmi sem szent?

2 órája

Rendőrkézen a Dél-Fejér megyei fosztogatók

A tolvajok antik használati tárgyakat, járműalkatrészeket és egy áramfejlesztőt is eltulajdonítottak, több millió forint kárt okozva.

Kecskés Zoltán

Egy hónapon belül két ingatlanba is betörtek az elkövetők Dél-Fejérben.

Fotó: Pexels

A tettesek – a bejelentések alapján – két településen garázdálkodtak, zsákmányukat megpróbálták mielőbb értékesíteni. A sárbogárdi rendőrök tudomás szerezve az alapi és az alsószentiváni esetekről, azonnal büntetőeljárást indítottak, tanúkat hallgattak ki és kamerafelvételeket elemeztek. Megállapították, hogy a két bűncselekmény ugyanazon elkövetői körhöz köthető. Csütörtök délután pedig közleményt adtak ki, rendőrkézen az elkövetők.

rendőrkézen_ dél_fejér_fosztogatók_zsákmány_lopás
Többek között járműalkatrészek is eltűntek.
Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A Fejér vármegyei rendőrség közleménye szerint, a zsákmány jelentős részét lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak. Egy alapi asszony tanyájáról antik vas használati tárgyakat, járműalkatrészeket, míg az alsószentiváni telephelyről áramfejlesztőt loptak el az elkövetők. 

rendőrkézen_ dél_fejér_fosztogatók_zsákmány_lopás
A sárbogárdi rendőrök  a zsákmány jelentős részét lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosoknak. A képen a visszajuttatott áramfejlesztő látható.
Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A nyomozás során kiderítették, hogy a lopásokat egy 60 éves előszállási férfi és 23 éves társa követhette el, kihallgatásuk után indítványozták a lopássorozat ötletgazdájának, az előszállási férfi letartóztatását. Vizsgálják azt is, hogy a gyanúsítottak más hasonló bűncselekményekkel is összefüggésbe hozhatók-e.

A vezető képünk illusztráció!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában