Súlyosbítottak a büntetésén

2 órája

Szakítás után bántalmazta volt élettársát

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a büntetés súlyosítását annak a férfinak az ügyében, aki néhány perc alatt több ismerősét is súlyosan bántalmazta.Nincs próbaidő, börtönbe kell mennie.

Gombor Lili

Ittas állapotban bántalmazta volt élettársát a férfi, miután ugyanott szórakoztak.

Fotó: Shutterstock

A jogerős tényállás szerint a vádlott és az élettársa között a kapcsolat 2021. január 14-én megszakadt, a lány elköltözött. Az esti órákban mindketten ugyanabban a székesfehérvári klubban szórakoztak. A hajnali órákban a volt élettárs a baráti társaságával hazaindult. Az ittas, és a szakítás miatt elkeseredett vádlott a barátaival utánuk ment, utolérték őket, majd a vádlott kiugrott az autóból és bántalmazta volt élettársát, valamint a társaságában lévő két fiút is, akik közül az egyik életveszélyes, a másik súlyos, töréses sérüléseket szenvedett.

A lány sérülései nyolc napon belül gyógyultak, de a bántalmazás alkalmas volt ennél súlyosabb sérülés okozására is. A vádlott cselekményét a térfigyelő kamera rögzítette. A Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette, súlyos testi sértés bűntette és testi sértés vétsége miatt két év, végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a minősítés részbeni megváltoztatása és a büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. A Győri Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett határozatában egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával. A vádlott vétségnek minősített cselekménye súlyos testi sértés bűntette kísérletének minősül. A vádlott büntetését súlyosította, mellőzte a végrehajtásának a felfüggesztését, és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától – tájékoztatott a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában