Jégkorong

2 órája

Kiütéssel győzött a Volán

A Hydro Fehérvár AV19 hazai pályán 6-1-re diadalmaskodott a HC Pustertal Wölfe ellen, az osztrák bázisú jégkorongliga 9. fordulójában.

Kelemen Kornél

Párharcokkal teletűzdelt találkozót nyert meg a Volán.

Fotó: Soós Attila

A találkozó több hazai korongeladással kezdődött, a Pustertal kapura lövésekkel köszönte meg az ingyen lehetőségeket. Az olasz csapat letámadása nem ízlett Kiss Dávid legénységének. Pár perc elteltével megérkeztek a Volán helyzetek is, ekkor sikerült megszereznie a vezetést 1-0, Martin Stajnoch távoli lövésébe ért bele Erdély Csanád, a kapu előterében irányt változtató korongra nem tudott reagálni a kapus. Az előny megnyugtatta a játékosokat, Roy Olivier Bellavance-nak több bravúrt is be kellett mutatnia. A fölényt Trevor Cheek kiállítása törte meg, az emberelőnnyel pedig élni tudott a vendég gárda, mely Jason Jaffrey Akeson találatával egalizált, 1-1. Az egyenlítést követően sem szabadult fel a kapu, tovább nehezítette a helyzetet, hogy Rasmus Reijola gáncsolása miatt Hári Jánost a büntetőpadra küldték. A Wölfe játékosai farkasszemet kaptak, azonban a sietségüknek meglett a hátulütője, Magosi Bálint korongot csent, amellyel egészen a kapuig mehetett és könyörtelenül a hálóba bombázott, 2-1. Az utolsó pillanatokban egy késleltetett kiállítás alatt, Reijola elhagyta a pályát, Hári János szép szóló után lekészített Terbócs Istvánnak, aki megduplázta a fehérváriak előnyét, 3-1.

A középső harmad Volán helyzetekkel kezdődött, azonban éledezett a Pustertal Wölfe. Az idő előre haladtával egyre jobban gyorsult a játék, egyik csapat sem engedett az adok-kapokból. A játékrész közepéhez közeledve az AV19 ismét betalált, Hári távoli próbálkozásába Chase Berger ért bele a kapu torkában, 4-1. A tempó mellett az indulatok is egyre jobban felpörögtek, egy ütközést követően elszabadultak az indulatok, a játékosok egymásnak estek, rövid ápolást követően ismét belelendültek a együttesek. A találkozó kiegyensúlyozott mederben folyt tovább, ám alig négy perccel a vége előtt Joshua Atkinsont a partvonalra küldte a játékvezető. A vendégek mindent megtettek az emberelőny kihasználásáért, Akeson kapuvasig is eljutott viszont nem sikerült a hálóba juttatni a korongot, maradt a háromgólos hazai vezetés.

Az utolsó játékrész kiegyenlített játékot hozott, a két csapat felváltva próbált betalálni a kapuba. Az Alba Arénába kilátogató közönség élvezte a pulzáló játékmenetet és még volt minek örülniük, Chris Brown egy távoli bombával 5-1-re módosította a találkozó állását. Ezt követően kezdett alábbhagyni az olaszok lelkesedése, Kiss Dávid együttese pedig élvezte a jégkorongozást. A gólgyár továbbra sem zárta be kapuit, Terbócs István megszerezte klubja hatodik, saját maga második gólját. Ezt már nem bírta idegekkel a vendég gárda, a játékosok ismét összeverekedtek viszont a játékvezető csak a Volánból állított ki játékosokat, így kettős emberhátrányba került a hazai csapat. Hiába a hatalmas fölény nem született gól a kiállítás alatt, a kiegészülést igazi hangrobbanással ünnepelték a nézők. 

Hydro Fehérvár AV19 – HC Pustertal Wölfe 6-1 (3-1, 1-0, 2-0)
ICEHL 9. forduló Alba Aréna. 3113 néző. Vezette: Nagy, A., Hronsky, Muzsik, Váczi
Hydro Fehérvár AV19: Reijola – Atkinson, Campbell (1), Kuralt, Hári (2), Berger 1, Messner (1), Gaunce (1), Erdély 1 (1), Brown 1, Cheek (1) - Stajnoch (1), Stipsicz (1), Terbócs 2, Kulmala (1), Ambrus G. - Kiss, Mihály, Németh, Magosi 1. Vezetőedző: Kiss Dávid.
HC Pustertal Wölfe: Roy  Zanatta, Andersen (1), Coulter, Frycklund, Mantinger - Wesley, Osmanski, Akeson 1, Findlay, Petan (1) - Svedberg, Glira, Purdeller, Lacroix, Gschliesser - Althuber, Traversa, Andergassen, Conci. Vezetőedző: Jason Jaspers.
Kapura lövések: 26 illetve 21
Kiállítások: 2/0 illetve 6/1

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában