Szidalmazta a rendőröket, most bíróság előtt kell felelnie

A Székesfehérvári Járási Ügyészség becsületsértéssel és más bűncselekmények elkövetésével vádolja azt a férfit, aki tavaly tavasszal szidalmazta, becsmérelte a vele szemben intézkedő rendőröket, majd a rendőri intézkedés során további bűncselekményeket is elkövetett.

Gombor Lili

Illusztráció

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleménye alapján egy férfival szemben tavaly március 3-án intézkedtek a rendőrök, melynek során a vádlott agresszívvé vált, a szomszédját és a rendőröket szidalmazta, a szomszédját pedig többször arcon is köpte. A vádlott valamennyi jelenlévő rendőrrel szemben olyan kifejezéseket használt, amivel becsületsértést követett el, ezért megbilincselték. Ekkor azonban a férfi továbbra is agresszívan viselkedett, a szomszédja autójának sárvédőjét lefejelte, amelyben így több mint százezer forintos kár keletkezett. 

A vádlott a rendőrkapitányságon való előállítása során továbbra is szidalmazta a vele szemben eljáró rendőröket, és a rendőrkapitányság épületében lévő egyik kukába is belerúgott úgy, hogy az eltört. A férfit most becsületsértés, rongálás és garázdaság miatt ítélhetik el.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – mivel a bizonyítékok rendelkezésre állnak –, tárgyalás mellőzésével döntsön a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Az ügyben a Székesfehérvári Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában