Kiss Kamilka

2017.09.14. 20:07

Fehérvári jazz zenekar egy rádió dalversenyének top 10-es döntőjében

A ’20-as, ’30-as évek magyar sanzonjait játszó CSTP-támogatott zenekar a minap bekerült a Jazzy Rádió dalversenyének TOP10-es döntőjébe.

Kocsis Noémi

Lőrincz Ádám és Kiss Kamilka, a zenekar alapító frontemberei

További kilenc kitűnő honi jazzelőadó mellett a Kiss Kamilka vezette csapat is ott van, Így van jól című dalával a Jazzy Rádió dalversenyének TOP10-es döntőjében. A legszimpatikusabb előadóra a közönség egyébként október 10-én éjfélig szavazhat, a tét értékes nyeremények sora.

De mit is kell tudni a zenekarról? 2013-ban alakultak, a sanzon, a swing, a jazz és a latinzene pimaszul elegáns hazai kuriózumaként. A dívás, eredetileg fuvolista Kiss Kamilka mellett 5 fiatalember és több közreműködő alkotja a formációt. Állandó sorozatuk van az Orfeumban, 2015-ben Vár a Balaton című dalukkal a 2. helyet szerezték meg a Jazzy Rádió dalversenyén, ahonnan Kamilka a legjobb előadónak járó különdíjat is elhozta. Megjárták többek között a VeszprémFesztet mottójuk valahogy ezzel az összetétellel határozható meg szerintük: „Kortalan elegancia.” (Továbbá: „izgága női líra, kortalan nívós zenei süti”) Legközelebb éppen ezen a hétvégén adnak koncertet a budapesti Szent István Bazilikánál rendezett Budapest Édes napokon, a téren felállított színpadon.

Lőrincz Ádám és Kiss Kamilka, a zenekar alapító frontemberei

A zenekar 2017-ben bejutott a Cseh Tamás Program támogatottjai közé, kétmillió forintot nyertek és nem utolsósorban a kitűnő jazzdobos, a Lovasberényben élő Bágyi Balázs (a Magyar Jazz Szövetség elnökének) mentorságát. A swinget, jazz-t, funk-popot futurisztikus tüllszoknyában előadó díva mellett a másik alapító frontember a több hangszeren játszó fehérvári Lőrincz Ádám zeneszerző-zongorista, akivel egyébként a magánéletben is egy párt alkotnak. A szintén fehérvári Csóka Péter, továbbá Vas Gyula és Molnár Péter a további zenekartagok.

A csapat elég sokat mozgott a nyáron, különböző fesztiválokon és napokon léptek fel (pl. Szolnokon, Tatán és Zamárdiban is, valamint természetesen a CSTP saját fesztiválján, a Várkert Bazárban a Szárazárok színpadon), közben nem mulasztották el rajongóikkal megosztani az új felvételeket – dalaikat a Spotify-on és a cdBabyn lehet meghallgatni. Az első, már a Cseh Tamás Program által támogatott, megvalósult lemezmegjelenésük is a nyár közepére esett, s a lemeznek mi más is lehetne a címe, mint hogy: Pesti Sikk?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában