Idősek Világnapja

2017.10.05. 16:24

Idén Aradszky szórakoztatta a velencei időseket

Immár hagyományos esemény Velencén, hogy a város polgármestere az Idősek Világnapjához kapcsolódva műsoros este keretein belül vendégül látja a település nyugdíjasait.

S. Töttő Rita

Koszti András ezúttal sem bízta a véletlenre, hiszen Mészáros János Elek és Bangó Margit után az immár több, mint fél évszázada töretlen népszerűségnek örvendő slágergyárost, Aradszky Lászlót hívta sztárfellépőnek, ráadásul úgy, hogy előzetesen megkérdezte az érintetteket a helyi nyugdíjasklubokon keresztül, hogy kiket látnának, hallanának szívesen az eseményen. De mivel éppen Aradszky által tudjuk már évtizedek óta, hogy „nem csak a húsz éveseké a világ”, az idős embereket nagy becsben tartó, véleményükre mindig számító városvezető minden egyéb feltételről gondoskodott, hogy az „örök ifjak” minden tekintetben jól érezzék magukat ezen a rendezvényen.

Közel háromszázan tapsolhattak a Meseliget Óvoda, valamint a Zöldliget Általános Iskola nebulóinak, akik hetek óta lelkesen készültek produkcióikra. A gyerekek és felkészítőik láthatóan sokat gyakoroltak, méltán volt jelentős műsoruk tetszési indexe műsoruknak. Koszti Andrásnak arra is volt gondja, hogy külön köszöntse a „Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei program országos díjazottjait, Katona Józsefet és Józsefnét, valamint, hogy jelentős mennyiségű és komoly értéket képviselő nyereményeket biztosítson több tucat támogató felajánlása által a résztvevők nagy örömére. A résztvevők – akik számára külön buszjáratokat is biztosítottak az oda-vissza utazáshoz – finom estebédet is elfogyaszthattak, végül pedig élő zenére kedvükre rophatták a táncot.

„Számomra nem kérdés, minden megteszek azért, hogy ezen az eseményen úgy érezzék magukat nyugdíjasaink, ahogyan azt Ők megérdemlik. Egész évben, folyamatosan nagyon sokat kapok tőlük, minden tekintetben. Jelen vannak rendezvényeinken, hasznos tanácsaikkal vezetői munkámat is segítik, s rendszeresen szeretettel invitálnak eseményeikre, klubfoglalkozásaikra, amelyeken részt is veszek. Örömmel töltök velük minden percet.” – mondta a polgármester, aki az eseményen elhangzott köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a fiatalabb generáció sok köszönettel tartozik az időseknek.

„ Tegyük szívünkre a kezünket: Többet köszönhetünk mi Önöknek, mint amennyit Önök nekünk és ez így van rendjén. Ám ez nem jelentheti azt, hogy elégedetten hátra dőlhetünk képzeletbeli fotelunkban. Időt kell szánnunk a szép korúakra, még akkor is, ha a mi rohanó tempónkhoz képest ők már egy meg- meg állós, elgondolkodós világban élnek. Ez a világ azonban tele van tapasztalattal, amelyek értékes tanácsok formájában vetítődhetnek ki ránk, ha időt és energiát szánunk rá...” – emelte ki az időseknek szóló köszöntőjében a helyszínen Koszti András.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában