nyelvoktatás

2017.11.24. 15:13

Görögül tanulhatnak Beloianniszban

Görögnyelv-oktatás indult a faluban november elején, felnőtteknek. A helyszín a polgármesteri hivatal.

Bokros Judit

Amint azt Papalexisz Kosztasz polgármestertől megtudtuk: a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata szervezte az oktatást, kifejezetten felnőtteknek. A kezdő és haladó szintű órákon görögök és magyarok is részt vehetnek. Sokan vegyes családokban nőttek föl, s nem ismerik eléggé a nyelvet, így ők megtanulhatják, mások pedig felfrissíthetik tudásukat.

A szerdánként hat órakor kezdődő oktatás iránt van érdeklődés, és a helyiek bíznak benne, hogy hosszú távon is megmarad ez a lehetőség.

A szervező országos önkormányzat elnöke-helyettese, Agárdi Szpirosz Bendegúz elmondta: programjuk országos, ott szervezik meg, ahol igény van rá. Így tartanak órákat például Vácon vagy Miskolcon is. A cél egyrészt az, hogy azon görög honfitársak nyelvtanulását segítsék, akik már nem, vagy kevésbé bírják a görög nyelvet. Másrészt olyan magyarokat is szívesen látnak, aki szeretnének görögül tanulni.

Az oktatás többnyire ingyenes, s azt helyi tanítóval igyekeznek megoldani. Beloianniszban az iskola tanára, Boszilkova Andrea vállalta a nemes feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában