báli rendezvény

2017.11.16. 10:30

Hagyományőrző évzáró rendezvényt tartottak Jenőn

A Szélszirom Klub tagjai a szigetszentmiklósi Kossuth Kertbarát Kör évzáró rendezvényén vettek részt nemrégiben. A találkozóra magukkal vitték szépséges kézimunkáikat.

Nagy Anikó

Ebben az évben a kertbarát kör szervezte a városban a negyedik Kossuth bált, melyen a Napraforgó Néptáncegyüttes a Mezőföld néptánckultúráját mutatta be. Így esett a választás (már nem először) díszvendégként Jenőre, mely saját hagyományőrző és gasztronómia kultúrával, saját népviselettel és tánckultúrával (jenői táncok) rendelkezik.

A megjelenteket Kerekes Ildikó jenői polgármester is köszöntötte, és bemutatta a sokaságnak a Szélszirom Klub tevékenységét. Körmendi Gitta költő Jenőn élek című versét szavalta, és sokan megcsodálták a báli rendezvényen a jenői asszonyok csodálatos kézimunkáit, hímzéseit.

Tóth Benő, a kertbarát kör elnöke Szigetszentmiklós és a kör, valamint Jenő kapcsolatát barátinak nevezte. A vizitálások immár kölcsönösek.

A jenői klub tagjai kézimunkáikat vitték el a rendezvényre Fotó: Nagy Anikó

 

Az ünnepi műsorban helyi tehetségek léptek színpadra, a jenői Fister Ferencné mesét mondott, az érdi bukovinai székelyek népdalcsokorral készültek, a Napraforgó formáció a jenői táncokat is bemutatta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában