Girbegurba sorsocska

2017.11.24. 15:16

Lábikó küzdelmes életkezdete után happy end következett

Borzasztó körülmények közül érkezett a kiskutya, sokáig az sem volt biztos, hogy életben marad.

S. Töttő Rita

Lábikó, akin sokaknak megesett a szívük Fotó: Fema

Ám küzdöttek érte és megérte! Hamarosan rátalált Lábikóra a boldogság.

Augusztus végén kapta a Fema Állatvédő Egyesület a hívást Sárkeresztúrról, mely szerint a falu határában lévő lápos részen két rettenetes állapotban lévő apró kutyát találtak. Egyikük már teljesen vegetatív állapotban volt, és sajnos a másik is nagyon kevés életjelet adott.

- Azonnal indultunk, ám ami akkor, ott fogadott bennünket, az maga volt a borzalom – emlékezik vissza Turczer Edina, a szervezet vezetője.

Az állatvédők sajnos csak egyik kutyus életét tudták megmenteni. Ő volt a Lábikónak elnevezett kutyus, aki girbegurba lábacskájáról kapta a nevét. Még neki is szinte minden testnyílásán másztak ki a kukacok, olyan rettenetes állapotban volt.

Gyógyszeres kezelés, ápolás, gondozás, meleg hely segítette a felépülését. Kemény küzdelem volt. Pár hét alatt újra kutya formát öltött a kis jószág – elmaradtak a keserves sírások, a fájdalmas percek és megszabadult minden élősködőtől. Nagyon sokan kísérték figyelemmel Lábikó sorsát. Már bekerülésekor jöttek a megkeresések, hogy szeretnék a kicsit örökbe fogadni. De bárki érdeklődött, mindig azt mondták az állatvédők: türelem!

Lábikón sokaknak megesett a szívük

Ám egyszer csak, épp, amikor eljött az idő, szinte a semmiből futottak be a leendő gazdik. – Szinte mindent tudtak Lábikóról. Az elejétől követték a sorsát, és aggódtak érte.

Csak erre a pillanatra vártak, hogy eljöhessenek, megnézhessék és elmesélhessék, mit tudnak neki megadni – és ekkor eldőlt, hogy igen, Valéria és párja, Gábor lesz az igazi gazdi! Nemrég haza is vihették a sokat szenvedett kiskutyát, s Lábikó azóta csak egyre boldogabb!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában