Innováció

2017.12.14. 10:25

Ipari csúcstechnológia a Széchenyi iskola kreatív laborjában

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskolájában bemutatót tartottak az intézmény innovatív, a szakképzésben egyedülálló 3D technológiájáról.

Majer Tamás

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

A Széchenyi iskola 3D kreatív laboratóriumában a diákok működés közben mutatták be a csúcstechnológiának számító eszközparkot.

Dominó Csaba, a tagintézmény vezetője lapunknak elmondta, hogy a 3D technológia iskolájukban történő meghonosítása kapcsán készítettek egy tanulmányt, egy tervet, amelyet elküldtek Székesfehérvár önkormányzatának, akik támogatták az elképzelésüket.

– A gépiparban lényeges a gyártástechnológiák modernizálása, s a 3D egy lehetséges gyártási technológia, ráadásul rendkívül környezetbarát. A tanulók nálunk a legmodernebb csúcstechnológiával ismerkedhetnek meg – nyilatkozta.

– Ez már az a 3D-s nyomtató, amelyet az iparban is használnak, vagyis most nem kullogunk az ipar után, hanem egy szinten vagyunk vele, sőt bizonyos területen meg is előzzük – foglalta össze Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója e kreatív labor jelentőségét.

Fotós: Molnár Artúr (ÖKK)

– Ez a világban elérhető legkorszerűbb technológia, fontos, hogy ezzel a fiatalok már az oktatási rendszeren belül megismerkedhetnek – mondta Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki szerint ez egy olyan beruházás, egy olyan technológia meghonosítása, amely a város gazdasági fejlődésének is záloga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában