A Szent Orbán-napon

2018.05.28. 11:54

Negyedszázad a bor jegyében – A borlovagrend 25 évét ünnepelték Velencén

A tóparti településen rendezték meg szombaton a Szent Benedictus Borlovagrend 25 éves ünnepét, és a Szent Orbán-napot.

Silye Sándor

És megindult a díszes menet a ceremónia helyszínére…

Fotó: Silye Sándor / Fejér Megyei Hírlap

Jöttek sokan helyből, a megyéből, az országból, 25 magyar borlovagrend ünnepelte a születésnapot. Hét taggal, 1993-ban kezdte a működését a rend, ma már 47 tagot számlálnak a tiszteletbeli tagok és a hírvivők mellett. Hajdú Frigyes nagymester, L. Simon László országgyűlési képviselő, Szabó Balázs az Agrárügyi Minisztérium főosztályvezetője, Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelenteket.

És megindult a díszes menet a ceremónia helyszínére…
Fotó: Silye Sándor / Fejér Megyei Hírlap

Janky Ferenc nyugalmazott egyetemi docens a termésszabályozás jelentőségéről beszélt a bor minősége szempontjából, majd Kupi László helytörténeti kutató a Borlovagrend 25 éves történetét ismertette. Délután a Szent Orbán térre díszruhában, rezesbanda, majorettek felvezetésével kezdődött az ünnepség.

 

Négy új borlovagot avattak, majd átadták a Szent Benedictus Borlovagrend borversenye díjait. Kiemelkedő év volt, 15 arany, 18 ezüst, 11 ezüstérem mellett három oklevél talált gazdára. Végül a pincesoron zárult a nap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában