A Szilvamag utcai posta a Prémium Centerben

2018.06.29. 07:45

Kibővült és megszépült az átköltöztetett fehérvári négyes posta

Csütörtökön doorstep tájékoztató keretében hivatalosan is megnyitották Maroshegy megújult 4. számú postahivatalát a Prémium Centerben, amely a Balatoni út túlfelén lévő régi, Szilvamag utcai kinőtt épületet váltotta ki június 18-ával.

Sági Zoltán

Ez jelenleg az ország legújabb postahivatala

Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

Az új hivatal a korábbi három helyett öt munkaállomást kínál, akadálymentesített, és 10-től 18 óráig tart nyitva. Mint Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője elmondta: a korábbi épület ugyan önkormányzati tulajdonban volt, de azt a 20 négyzetmétert a városrész kinőtte. Az új helyszín a Prémium Centerben piaci alapú bérlemény, az üzemeltetés jövőbeni többletköltségeit a város és a Magyar Posta közösen állja.

Forrai Pétertől, a Magyar Posta lakossági vezérigazgató-­helyettesétől megtudtuk, a kialakítás 40 milliós költségéből 10-et az önkormányzat fedezett. Bár a Magyar Posta a maroshegyieket korábban szórólapon tájékoztatta a költözésről, de a helyszínen állva Forrai Péter is szóvá tette, tapasztalatai szerint a Prémium Center elnevezés a környéken alig ismert, így a postahivatal is hamarosan utcafrontos reklámpajzsot helyez ki a könnyebb tájékozódás érdekében.

Ez jelenleg az ország legújabb postahivatala
Fotó: Molnár Artúr (ÖKK)

A Prémium Center neve valóban nem túl ismert, de odaérve is jobb úgy tájékozódni, hogy ha a maroshegyi üzletközpont parkolójában vagyunk és előttünk az Interspar, akkor jobb kéz felől, a kétszintes épületszakaszban kell keresnünk a postához vezető bejáratot, a nemzeti dohánybolttól pár méterre jobbra. Ám belépve több üzlet közös előterébe érkezünk, és ha ott, a lépcsők mellett baloldalt egészen hátrapillantunk, akkor vehetjük észre a zöld-piros postakürtös cégért. Onnan azonban már gyerekjáték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában