Támogatják a rászorulókat, segítik a családokat

2018.06.01. 08:00

Soponyán egységben az erő – évek óta

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, Soponya 2016-ban nyerte el a humanitárius település címet. Ezért a titulusért sokat tettek, tesznek szerte a településen.

Szanyi-Nagy Judit

Hollósi Lászlóné képviselő, az iskola igazgatója mutatta be Soponyát

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az eltelt évek során a Vöröskereszt megyei szervezete több ízben segítette a települést: élelmiszer- és ruhaadományaikat, játékaikat a községnek és az iskolának egyaránt eljuttatták. Persze a helyiek is aktívak, rendszeresen szerveznek véradásokat, 40-50 fő részvételével. Az Élelmiszerlavina programban helyi összefogással, vetőmag-támogatással zöldségeket termelnek az önkormányzat területén a rászorulók részére.

Hollósi Lászlóné képviselő, az iskola igazgatója mutatta be Soponyát
Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt év során 157 család kapott ilyen adományt. A Zichy János általános iskola 2010 óta a Vöröskereszt bázisiskolája. Az intézményben rendszeresen szó esik a szerfogyasztás és a balesetek megelőzéséről, az egészségfejlesztésről, a konfliktus- és agressziókezelésről. Elsősegélynyújtó szakkört, évente kétszer pedig egészséghetet tartanak. A gyermekek mindennap iskolatejet és gyümölcsöt kapnak – tudtuk meg Hollósi Lászlóné képviselőtől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában