Palotavárosból jeletjük

2018.07.28. 20:46

Óriási vízicsatát hirdetett az Extrém Generáció

A fűvel teljesen elborított domb innenső oldalán sárga trikós, fejükön azonos színű szalagtól harcias ifjak serege várakozott. A túlsó oldalon pirosba öltözött legények és leányok tanácskoztak. Kezükben vízzel csordultig töltött fegyverek. Lelkükben játék.

Majer Tamás

– Aki félti a bőrét, most még elmehet, inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl – mondta volt Dobó István várkapitány az egri vitézek előtt. Igen, az Egri csillagok filmváltozatában hangzott ez el, Sinkovits Imre színész zengte.

– Most mindenkinek talpon kell lenni! Birodalmunkat nagy veszedelem fenyegeti, és ha nem leszünk bátrak, az egész területet elveszik tőlünk! Veszélyben a Grund! – írta volt kiáltványában Boka János, a Pál utcai fiúk tábornoka. Molnár Ferenc regényében, de hagyd, ez most csak játék.

 

Vitézi szívvel csaptak össze szombat délután a fehérvári vízi csata résztvevői. Az Extrém Generáció mintegy 80 harcost trombitált össze Palotaváros Központi Parkjába, a dombhoz. Vízipisztoly volt a fegyverük, tiszta víz a töltény, napszemüveg és naptej a felszerelés. Nem első vagy utolsó vérig játszottak, az ajkak közé szorított zsebkendők lucskosra áztatása jelentett találatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában