Húsz kilométeres emléktúra

2018.09.14. 10:18

Távoli megyékből is érkeztek résztvevők Kisgyónra

Egy nyolcéves kisfiú és 11 esztendős bátyja is végiggyalogolta a hetedik Hegyi Imre Emléktúra 20 kilométeres távját.

B. Kiss László

A nyolcéves, lelkes kisfiú az egyik ellenőrző ponton Fotó: szervezők

Hét éve avatták fel Bakonycsernye határában a Hegyi Imre emlékparkot. Hegyi Imre csernyei születésű néprajzkutató volt, az emlékparkot pedig a község történetének avatott ismerője, Simek István hozta létre. Még ebben az évben megszervezték a Hegyi Imre-emléktúrát is, a szervező azóta is a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség és Hegyi Imre Emlékpark Alapítvány. A túra azóta hagyományossá lett, és országos ismertségre tett szert.

A nyolcéves, lelkes kisfiú az egyik ellenőrző ponton Fotó: szervezők

Ezt mutatja, hogy legutóbb már egészen távoli megyékből, valamint a fővárosból is érkeztek gyalogolni vágyók Kisgyónba, ahonnan elrajtolt – és megérkezett – a népes mezőny. A résztvevők 5, 10, 20 és 30 kilométeres távokat teljesítettek. A két utóbbi túra útvonala egy szakaszon egybeesett az országos Kék túráéval – tudtuk meg Simek Istvántól, aki azt is elmondta, hogy a 20 kilométeres távot egy nyolcéves kisfiú, Horváth András, valamint 11 éves báty­ja, Dávid is végiggyalogolta, anyjuk kíséretében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában