hamarosan megindul

2019.02.21. 20:00

Szépülő Maroshegy – Megújul a Szilvamag környéke és két újabb utca

Útfelújítás, vízvezetékcsere, parkolók és közösségi tér kialakítása – ezek szerepelnek abban a beruházásban, amely hamarosan megindul a Maroshegyen a Szilvamagon, valamint a Temesvári és a Gyimesi utcában.

Borsányi Bea

Többek között 65 új parkolót alakítanak ki, de megújul a teljes útburkolat is

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszírozott munkálatok közel 390 millió forintba kerülnek és várhatóan szeptember végén fejeződnek be. A Temesvári és Gyimesi utcában korszerűsítik a meglévő útburkolatot és ezzel egyidejűleg az elöregedett víz

vezeték-hálózat cseréje is megtörténik. Mindezt a terület esőzések után látható vízelvezetési problémái, valamint a gyakori csőtörések és egyéb technikai hibák indokolják. A Szilvamagon a 2015-ben megkezdett környezetrendezés folytatódik, amelynek keretében felújításra kerül az útburkolat, valamint 65 darab új parkolóhelyet is kialakítanak.

Többek között 65 új parkolót alakítanak ki, de megújul a teljes útburkolat is
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Ezen felül, a Balatoni út és a kisvállalkozások közötti területen egy közösségi parkot is kialakítanak, ahol igény esetén kisebb rendezvények is megtarthatók lesznek. A munkálatok után változik a forgalmi rend: a Nagyváradi utca lesz a fő irány, a Balatoni úti bekötő ága – a Nagyváradi utca–Balatoni út csatlakozásában, a keresztnél – pedig a Nagyváradi utcának alárendelt út lesz. A beruházás részleteiről február 26-án 17.30 órai kezdettel tartanak lakossági fórumot az érintett lakosoknak, illetve a vállalkozást működtetőknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában