Huszonkettedik alkalom

2019.02.28. 15:28

Vigadalom, böllérverseny és vándorzászló a Nádasdok találkozóján

A Nádasd települések 22. találkozóját a Vas megyei Nádasdon tartották a hétvégén. Vigadalommal, böllérversennyel és törzsökhúzással. A vándorzászlót Nádasdladány vette át.

V. Varga József, Siki Szabolcs

A vándorzászlót Varga Tünde vette át

Fotó: Siki Szabolcs

Borsodnádasd, Csallóköznádasd, Mecseknádasd, Nádasd és Nádasdladány küldöttségeit Karvalits Zoltán polgármester és Orbán József, a Nádasd Települések Együttműködéséért Közalapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte.

A kulturális műsort a házigazdák adták, és fellebbent a fátyol a közösségi oldalon korábban meghirdetett Nádasdok nótája verseny három győztes daláról is. Szombaton a böllérversenyre már hajnali fél ötkor indultak a népek, nyitányként a híres nádasdi fogópálinka elfogyasztása szolgált. A sorsolás alapján a nádasdladányiak a helybélieket vendégelték meg a disznótoros finomságokkal. Régi Csaba ladányi böllér és segítői csontlevessel, toros káposztával, disznósajttal, véres és május hurkával, hájassüteménnyel rukkoltak elő.

Készül a nádasdladányi hájassütemény
Fotó: Siki Szabolcs

A közös ebéd előtt V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos a helyi értékek fontosságát méltatta. Délután a hagyományos törzsökhúzásra indult a sokaság: a téltemetés helyi szokása ez a falu utcáit bejáró, rönkhúzással összekötött farsangi álesküvő. A kivilágos kivirradtig tartó táncos mulatságban a Tambura zenekar húzta a talpalávalót.

A vándorzászlót Varga Tünde vette át
Fotó: Siki Szabolcs

A vasárnap a kölcsönös ajándékozásról és a búcsúzkodásról szólt. „Szeressük egymást, gyerekek!” – messze szállt az énekszó, majd Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere átvette a vándorzászlót. Jövőre a Fejér megyei település ad otthont a Nádasdok találkozójának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában