Mozgásra fel!

2019.03.18. 07:05

Élettel telt meg a martonvásári Ifipark

Remek hangulatban, programok közepette vették birtokba fiatalok és idősek az Ifiparkot.

Bokros Judit

Az átadón már többen hódoltak az extrém sportoknak, de volt táncbemutató is

Fotó: Csoma Tamás

Sokan várták már a Martonvásár környékén egyedülállóan komplexnek számító fitneszpark elkészülését, majd hivatalos átadását. Ez utóbbira szombaton délelőtt került sor, természetesen a mozgással, egészséges életmóddal kapcsolatos körítéssel.

Fotó: Csoma Tamás

Az Ifi parknak keresztelt helyszínen sok-sok lehetőség várja a mozogni vágyókat. Kialakításakor figyelembe vették a helyi fiatalok igényeit, javaslatait, készült tehát gördeszka- és görkorcsolyapálya, streetballpálya, van szabadtéri sakkasztal és a felnőttek igényeit kiszolgáló fitneszeszközöket is elhelyeztek. A fedett pavilonban pedig beszélgetni, pihenni lehet. A park éjjel-nappal nyitva tart, s az önkormányzat kamerákkal őrzi a terület értékeinek biztonságát.

Az átadón már többen hódoltak az extrém sportoknak, de volt táncbemutató is
Fotó: Csoma Tamás

Az új találkozási pont és kikapcsolódási helyszín A városközpont környezettudatos megújítása című uniós projekten belül valósulhatott meg. Ennek célja a Martonvásár központjában található zöldterületek rehabilitációja, a közösségi terek megújítása, hogy azokat minél többen használhassák helyben, valamint a városba érkezve.

Fotó: Csoma Tamás

Az átadás vendége volt Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök, aki a jelentős martonvásári beruházásokról is beszélt. Szabó Tibor polgármester és Horváth Bálint alpolgármester is szólt, további játszótér építéseket ígérve a kisebbeknek. A programon minden kipróbálható volt, és a szervezőknek köszönhetően gyümölccsel, valamint müzlivel lehetett csillapítani az éhséget. A bemutatók során közreműködött a Dynamic Dance Crew, s volt BMX-verseny is, amelyre több településről érkeztek résztvevők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában