gyerekek és felnőttek is igényelhetik

2019.04.11. 07:15

Támogatás jár a bicskei tehetségeseknek

Tehetséggondozási alapot hoznak létre azoknak, akik a tudomány, a művészet vagy a sport, illetve tanulmányaik területén komoly teljesítményt értek el.

Zsohár Melinda

Alaposan szemrevételezzük, mit írunk alá!

Fotó: Shutterstock

Mindezt Sulyokné Guba Judit képviselő, a humánerőforrás- bizottság elnöke kezdeményezte, s a testületben egyhangú egyet értésre talált a felvetése.

Felnőttek és gyermekek is igényelhetik a támogatást, mondta Bálint Istvánné – az alpolgármester asszony vezetésével már meg is alakult a pályázatok elbírálását végző munkacsoport. Első alkalommal öten jelentkeztek, köztük egyetemisták és kisiskolások, négyet pozitívan bíráltak el, az ötödiket hiánypótlásra kérték, szeptemberben ismét pályázhat.

A tehetséggondozási támogatás maximum 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás, az önkormányzat e célra a költségvetéséből elkülönített keretet hozott létre. A támogatás iránti kérelmet a bicskei polgármesteri hivatalba nyújthatják be évente kétszer, január 15-ig és szeptember 15-ig. A kiskorúak szüleik közreműködésével pályázhatnak.

A városban köztudomásúan sokan foglalkoznak művészeti – képző és zenei – tevékenységgel, nem ritka a humán és a reál kutatási tudományos területeken működők kiemelkedő teljesítménye sem. A Petőfi Művelődési Központ és a Nagy Károly Városi Könyvtár külön figyelmet fordít bemutatkozási lehetőséget nyújtani számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában