Utolsóként, de talán ők is kapnak

2019.04.17. 07:15

Több mint kétszázharminchat éve oktatnak Csókakőn tornaterem nélkül

Szakmai napot szervezett a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola Nádasdy Tamás Tagiskolája.

Palocsai Jenő

Kiss István tanító indította el az iskolát 1783-ban, épp annyi tanulója volt, mint ahány csillag van Szűz Mária koronáján. A 12 kisdiák helyett ma több mint százhatvanan járnak ide, több településről. E tanév első napja óta a csákberényi intézmény is a csókai iskola telephelye.

Az iskola nem csupán egy oktatási intézmény: együtt él a településsel. Minden, önkormányzat által szervezett programon részt vesz, és a civil szervezetekkel is szoros kapcsolatban állnak. Nemrég szakmai napot tartottak a kultúrházban, az összes tagintézmény képviseltette magát. A gyülekező után láthattak egy részletgazdag bemutatót a csókakői iskoláról, melyet Bócz Éva tagintézmény-vezető elő­adása kísért, majd Orbán Izabel és Bori Márk tartott előadást, melynek témája a pedagóguskiégés volt. Az iskola bejárása után felsétáltak a várba, majd meghallgathatták Vasuta Zsolt idegenvezetői tolmácsolásában a vár történetét.

Most először csillant meg a remény, hogy 236 év után végre lesz tornaterem az iskola hátsó udvarán, mondta reménykedve Bócz Éva, az intézmény vezetője. A szakmai napot egy közösen elfogyasztott ebéd zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában