Egy boldog születésnap, dallal és köszönő szóval

2019.06.20. 17:30

Négy kórus ünnepelte meg: tíz éve dalolnak a csurgói csalogányok

Egy évtizede indult útjára a Csurgói Csalogány Kamarakórus. Ez alkalomból másik három kórust is hívtak és láttak vendégül a helyi művelődési házban.

Palocsai Jenő

A csurgói csalogányok dalcsokorral örvendeztették meg a vendégeket Fotó: Hach László

Az eseményen megjelent több olyan énekes is, akik tíz évvel ezelőtt bábáskodtak a fehérvárcsurgói kórus születésénél. A jeles nap alkalmából meghívták a táci, a bodajki, a móri kórust is, hogy közös énekkel ünnepeljék a kerek évfordulót.

A jó hangulatú zenés, zajos, dalos délutánt egy fogadás követte, ahol Fehérvárcsurgó polgármestere, Schmidt­né Cser Viktória di­csérte a kórust és annak munkáját, valamint külön kiemelve köszönetet mondott elhivatottságáért Kissné Lázár Erzsébetnek, aki verbuvált, szervezett, dolgozott és dolgozik ma is, hogy létrejöhessen és megmaradhasson ez a dalos közösség, mely azóta is fontos színfoltja a település rendezvényeinek.

A csurgói csalogányok dalcsokorral örvendeztették meg a vendégeket
Fotó: Hach László

A tavaly húszéves móri kórus és az idén tízéves csurgói énekkar egyaránt Herbák Valéria énekművésznek köszönheti létét, hiszen mindkettőt ő indította el. Az elmúlt évtizedben a művésznő rendszeresen kijárt Mórról segíteni a csurgói kórust, így a polgármester asszony külön megköszönte neki is a sok munkát és fáradozást.

A fellépők alkotta közönség. A három vendégkórus Bodajkról, Mórról és Tácról érkezett az ünnepségre
Fotó: Hach László

Az esemény szakmai része úgy telt, hogy először a táciak énekeltek, Simon Nikoletta vezetése melletti pattogós katonanótáikat harmonika kísérte. Utánuk következtek a bodajkiak, a­kik a három hangszeren is játszó Ruprechtné Katalin karnagyi irányítása mellett zenéltek és daloltak. Őket követték a móriak. Magyar és német nyelvű dalaikat tangóharmonika-kísérettel adták elő.

Zárásképpen a házigazda, a tízéves Csurgói Csalogány Kamarakórus állt színpadra és dalcsokrába bekötötte az elmúlt tíz év minden ünnepét és a köszönet hangját az elismerő szavakért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában