Klímatudatosság

2019.07.17. 07:50

A szemléletformálás a gyerekeknél kezdődik elsősorban Szabadegyházán

A község önkormányzata közel hétmilliót nyert el helyi klímastratégia kidolgozására és a klímatudatosságot erősítő szemléletformálásra.

Sági Zoltán

Az oviban és az iskolában már a tavalyi évben új csaptelepeket építettek be Fotó: Sági Zoltán

A jó hír július 15-én érkezett, ezzel kapcsolatban, a teljes egészében támogatásból megvalósuló projekt tervezett tartalmi elemeiről Egriné Ambrus Andrea polgármestert kérdeztük, aki elmondta: a megítélt támogatás fókuszában az új, helyi klímastratégia kidolgozása, az éghajlatváltozással kapcsolatos szemléletformálás, gyakorlati ismereteket átadó workshopok szervezése, tanulmányi kirándulások és demonstrációs bemutatóhelyek kialakítása állnak. A szemléletformálás a gyerekeknél kezdődik elsősorban, így az elnyert összegből mindenképpen sor kerül majd a pedagógusok és nevelők célzott továbbképzésére, de tematikus tanulmányi kirándulásokra is, a már meghonosított belföldi jó gyakorlatok megismerésére.

Az oviban és az iskolában már a tavalyi évben új csaptelepeket építettek
be Fotó: Sági Zoltán

A helyi klímastratégia kidolgozásában Szabadegyháza az Energiaklub módszertani központtal működik együtt, amely szervezet bevált módszertannal rendelkezik az egyes települések sérülékenységének vizsgálatára és a kritikus pontokat kezelő stratégia megalkotására. Az összességében kétesztendős projektidőszak belső mérföldkövei, amelyeket a megvalósítási dokumentum tartalmaz, arról gondoskodnak, hogy lépésről lépésre lekövethető és ellenőrizhető legyen a klímatudatosságra vezető projekt részfeladatainak megvalósítása. Mint a polgármester elmondta, Szabadegyháza a maga részéről – a Hungranával is együttműködve – tavaly már végigvitt egy olyan környezetvédelmi, takarékossági programot, amely az óvodában és az iskolában, valamint a közintézményekben a mosdókban víztakarékosra cserélte a csaptelepeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában