Közérdekű

2019.12.21. 07:05

Megszűnő hulladéklerakó pontok Lovasberényben

Ahogy arról korábban rövid hírben tájékoztattuk olvasóinkat, 2020. január 14-től megszűnnek a külterületen elhelyezett hulladékgyűjtő pontok a településen.

Borsányi Bea

Évente 15-20 százalékkal nő a lakossági szelektív szemétgyűjtés, ezért a gyűjtők számát megduplázzák Fotó: Fehér Gábor

Fotó: Archív / FMH

Az intézkedésre azért volt szükség, mert a hulladékgyűjtő pontok használata nem volt megfelelő, az indokoltnál jóval nagyobb mennyiségű hulladék halmozódott fel. A négy sziget folyamatos ürítése ugyanakkor óriási terhet jelentett az önkormányzat számára, valamint egészségügyi és esztétikai problémákkal is járt az üzemeltetés. A szigetek helyett a jövőben a Kossuth Lajos utca 61. szám mögött lévő önkormányzati területen építenek ki olyan átvevőpontot, ahol a felcímkézett vagy a szolgáltató által árusított szabvány­zsákban elhelyezett hulladékot le lehet adni. Az a személy, aki a szőlőhegyen rendelkezik ingatlannal, kérheti a fentiekben leírt módon összekészített hulladék elszállítását szerdai napokon. Ez iránti kérelmüket január 9-ig jelezhetik az ingatlantulajdonosok telefonon, illetve e-mailben vagy személyesen a polgármesteri hivatalban.

A központi hulladékgyűjtő pont hétfőtől szerdáig lesz nyitva, személyes leadásra 7 és 15 óra között lesz lehetőség, de április 1. és október 31. között a gyűjtőpont vasárnap 15 és 19 óra között is nyitva lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában