családsegítés

2020.07.10. 07:20

Fontos épület áll Balatonbozsokon

Nem új épületet húztak fel, egy régit alakították át. Autentikus: alsó iskolából család- és gyermekjóléti központ lesz.

Szanyi-Nagy Judit

Lassacskán az átadásról tudósíthatunk!

Forrás: önkormányzat

Több mint egy éve – pontosabban 2019 június közepén – számoltunk be arról: sikeresen zárult az Enyingi Család- és Gyermekjóléti Központ kialakítására kiírt kivitelezői közbeszerzés. A járási szintű beruházásról további szám­adatokat is lejegyeztünk: nagyobbrészt állami támogatásból, összesen 133 millió forintból valósul meg Balatonbozsokon.

– Még 2016-ban nyújtottunk be pályázatot az intézmény kialakítására, ám a tényleges munkálatok csak az utóbbi időszakban kezdődhettek el. Most viszont nagyon jól állunk, mondhatjuk, hogy közvetlenül a műszaki átadás-átvétel előtti időszakban vagyunk – örvendezett Viplak Tibor polgármester.

Lassacskán az átadásról tudósíthatunk!
Fotó: önkormányzat

A 2016-ban megalakult enyingi központ célja nem, csupán annak helyszíne változik. Az itt dolgozók továbbra is foglalkoznak tanácsadással, egyéni esetkezeléssel, segítő beszélgetéssel, adományközvetítéssel, ügyintézés és munkahelykeresés segítésével, valamint prevenciós tevékenységgel. A gyermekjóléti szolgáltatás elsősorban a gyermekek védelmét célozza meg, míg a családsegítés a szociális vagy mentálhigiénés problémák, illetve egyéb krízishelyzet miatt segítségre szoruló személyeknek nyújt támogatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában