karácsony

2020.12.04. 07:25

Az időseket is melegíti a gyertya fénye Bakonykútiban

Már több mint két évtizede hagyomány, hogy az önkormányzat a karácsony közeledtével köszönti a település nyugdíjasait.

Palocsai Jenő

Marics József polgármester elmondta:

– A 2015-ös rendeletalkotás óta az ajándékcsomagot, normális esetben, ünnepélyes keretek között maga a mindenkori polgármester adja át a képviselő-testület nevében. Sajnos ez évben a járványhelyzet nem teszi lehetővé a személyes találkozást és az ünnepi rendezvény megtartását sem. De szép hagyományunkat megtartva, a járványhelyzet szabályaihoz alkalmazkodva, az eddigiektől egy kicsit eltérően, de igyekszünk a nehéz helyzet ellenére is, hogy minél nyugodtabban tudjanak készülni az idősek a karácsonyra. Fontos, hogy minél kevesebb időt kelljen tölteniük a bevásárlással, csökkentve így a fertőzés veszélyét is.

Idén az ajándékcsomag helyett egy tizenötezer forint értékű vásárlási utalványt ad a település minden hetvenedik életévét betöltött lakójának, amelyet a falut „ellátó” bodajki „vitaminkuckóban” tudnak majd a lakók beváltani. A telefonon megrendelt árut a vállalkozó mindenkinek házhoz is szállítja december 22-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában