Koronavírus Fejérben

2021.01.28. 07:15

A költségvetésről tanácskozott a Fehérvári Szenátus

Aktuá­lis ülését tartotta online formában a Fehérvári Szenátus. A polgármester tanácsadó testülete a város 2021. évi költségvetéséről tanácskozott.

FMH

A szenátus szerint átlátható, takarékos költségvetés készült

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fehérvári Szenátust – a város polgármesterének tanácsadó testületeként – 2011 márciusában hozták létre. A hivatásukban kimagaslóan teljesítő, ismert és elismert szakemberekből álló szervezet javaslatokkal, véleményekkel, kritikákkal segíti Fehérvár gyarapodását, fejlődését. A Szenátus 2019 decembere óta megújult tagsággal folytatja munkáját.

A szenátus szerint átlátható, takarékos költségvetés készült
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az online tanácskozás központi témája a város 2021. évi költségvetése volt. Elhangzott, a büdzsé a koronavírus-járvány által előidézett körülmények között készült, és a takarékos, átlátható és jogszerű gazdálkodásnak köszönhetően stabil működést biztosít Székesfehérvár önkormányzatának. Garantálja a fedezetet a járvány elleni védekezésre, a közszolgáltatások működtetésére és a város alkalmazásában álló emberek munkahelyei­nek megőrzésére, juttatásaira. Emellett a költségvetés jelentős fejlesztési forrással és tartalékkal igen, hitelfelvétellel viszont nem számol.

A szenátus tagjai tárgyaltak az ez évi uniós források lehívásáról, a Budai út mellé tervezett multifunkcionális csarnokról, a középiskolai campusról és a Budapest–Balaton kerékpárútról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában