Frissen Fejérből

2021.04.29. 15:30

A Szegényeket Támogató Alapítványhoz is jutott a könyvadományból

Rászoruló családokhoz kerülnek azok a kamaszoknak szóló könyvek, amelyeket csütörtök délelőtt adott át Deák Lajosné önkormányzati képviselő a Szegényeket Támogató Alapítvány részére.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint arról már beszámoltunk, egy könyvkiadó és egy magánorvosi központ felajánlásának köszönhető, hogy a kamaszoknak szóló kiadványok a város minden általános iskolájába eljuthatnak. Az oktatási intézményeken túl a Szegényeket Támogató Alapítványhoz is jutott az adományból.

– Az alapítvány segítése, támogatása mindig része volt az életemnek, így nem volt kérdés számomra, hogy ezekből a csodálatos könyvekből számukra is ajánljak fel példányokat, hogy eljuthassanak azokhoz a családokhoz, kamaszokhoz, akiknek a mindennapjaiban nagy segítség lehet – mondta Deák Lajosné önkormányzati képviselő. – A kétbalkezes kamaszlányok kézikönyve 2.0 című könyv azt gondolom, hogy nemcsak abban nyújt segítséget, hogy hogyan legyenek a lányok kiegyensúlyozott, csinos kamaszok, hanem abban is, hogyan tudnának a család teljes értékű tagjává válni. A Kamaszkassza zsebpénzügyi kézikönyv megmutatja, hogyan osszák be a pénzüket, hogyan ne essenek a pénz csapdájába. Segíti őket abban, hogy a munkát, mint pénzkereseti lehetőséget is megbecsüljék.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az alapítvány képviseletében Zugor Zsuzsanna kurátor kiemelte, fontos szempont, hogy ne csak anyagi javakat juttassanak el a rászorulókhoz, hanem szellemi, közösségi „táplálékot” is nyújtsanak. A kötetek jó helyre kerülnek, az alapítvány munkatársai a náluk regisztrált családok gyermeki részére juttatják el a kiadványokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában