Frissen Fejérből

2021.07.03. 07:15

Felújították a bakonykúti rendelőt

A piciny, 173 lelkes faluban egy épületben található a polgármesteri hivatal és az orvosi rendelő. Utóbbi rész újult meg és bővült ki.

Majer Tamás

Rumann Hildegard (balra) háziorvos, mellette Marics József polgármester, illetve Törő Gábor országgyűlési képviselő

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat fogadószobája eddig ugyanott volt, változó időben. Ez most megváltozott, saját, újonnan kialakított helyiséget kapott a védőnő is.

A teljes beruházás műszaki átadása június 15-én történt meg, az azóta eltelt időben berendezték a teret. Pénteken zajlott az avatás. Előbb Marics József polgármester szólt. Mindenekelőtt arról, hogy hatalmas köszönet jár minden egészségügyi dolgozónak az elmúlt időszakban végzett munkájáért. A folytatásban kifejtette, egészen az ezredfordulóig csökkenőben volt a falu lakosságának száma, még 100 alatt is voltak. Öröm, hogy ma már 173-an vannak. Sok megüresedett házat fiatalok vettek meg. Szép számban költöztek olyan fiatalok Bakonykútiba, akik itt kezdték meg saját életüket, itt alapítottak családot. Egyre több a gyermek. Kellett hát az önálló védőnői szoba, s szükség volt az orvosi rendelő felújítására. Minderre közel 30 millió forint állami támogatásból tellett, a Magyar falu program „Orvosi rendelők fejlesztése” című pályázati kiírásán nyert a község. Egy esztendővel korábban közel 3 millió forint értékben új orvosi eszközökre is támogatást kaptak. Az eszközök rendelkezésre állnak.

Varga Erika (balra) járási tisztifőorvos, mellette Marics József polgármester, illetve Törő Gábor országgyűlési képviselő
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester a kivitelezők munkáját is szívesen dicsérte. Szavai szerint nem jellemezte a beruházást a munka közben felmerülő többletköltségek előbukkanása. Törő Gábor országgyűlési képviselő pedig megjegyezte, egy régi épület felújítása sokszor nehezebb, mint egy új felépítése. Az épület a 18. században iskolának épült.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy Bakonykúti végleges vízellátásának több száz millió forintos projektje még hátravan. Elmondása szerint ebben a megyei önkormányzat segítségnyújtása várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában