Frissen Fejérből

2021.08.26. 08:00

A lajoskomáromi polgármester számít a helyi termelők áruira

Átadták a település központjában, a Batthyány utcában található új, mintegy 70 millió forintból fölépült termelői piac épületét, ahol bárki árulhatja portékáit.

Majer Tamás

Remélhetőleg vonzani fogja az épület a termelőket, vevőket

Fotó: SB

Lajoskomárom polgármestere, Pirtyák Zsolt lapunknak elmondta, a piacra közel 50 millió forint európai uniós támogatást kapott az önkormányzat a vidékfejlesztési alapból. Önrészként az építkezés költségeibe 16 millió forintot tett bele a község. Ezzel és a járulékos költségekkel – tervezés, műszaki ellenőr, projektmenedzseri díj – együtt valamivel több mint 20 millió forintot fordított az önkormányzat a piacra.

– Bízunk benne, hogy kulturáltabb helyen tudnak a helyiek is megjelenni a saját termékeikkel – mondta a polgármester. Eddig is működött piac a faluban, de a körülmények nem voltak kielégítőek. Pirtyák Zsolt abban is bízik, hogy ezen az új piacon sok helyben termesztett zöldség és gyümölcs lesz kapható. A környékbeli falvakból érkező termelőkre is számítanak, ahogy eddig is.

Remélhetőleg vonzani fogja az épület a termelőket, vevőket
Fotó: SB

– Az épület illeszkedik a környezeti adottságokhoz, az eladók és vevők kényelmes piaci tevékenységét szolgálja, valamint az akadálymentes közlekedését fogja biztosítani. A megközelítés kerékpárral és személyautóval is biztosított a területen. Az akadálymentesítéssel esélyegyenlőséget biztosítunk a fogyatékkal élők számára – olvasható a település honlapjára kitűzött tájékoztatóban.

A piac közösségi események, rendezvények helyszínéül is szolgálhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában