Frissen Fejérből

2021.08.04. 07:05

Őrökkel védték a hőközpontot Újvárosban

Zajlik a távhőszolgáltató cseréje Dunaújvárosban: a Magyar Energetikai és Köz­műszabályozási Hivatal (MEKH) új szolgáltatót nevezett ki.

Baráth Eszter

A DVG Zrt. munkatársai igyekeznek együttműködni a DVCSH-val

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi szolgáltató DVCSH-val felbontott szerződést követően a MEKH az MVM Oroszlányi Távhőtermelő és Szolgáltató Zrt.-t (MVM OTSZ) bízta meg a szolgáltatás ellátásával. Lapunkban is olvashatták azonban, hogy júliusban a MEKH ismét új szolgáltatót jelölt ki, a DVG Zrt. kapta a feladatot. Az erről szóló határozatban szereplő indoklások egyik pontja az volt, hogy a DVCSH Kft. fizikai ellenállással akadályozta a távhőszolgáltatás ellátásához szükséges eszközök és helyiségek átvételét, így az MVM OTSZ nem tudta megkezdeni a munkát.

A DVG Zrt. munkatársai igyekeznek együttműködni a DVCSH-val
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Információt kértünk a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivataltól azzal kapcsolatban, milyen fizikai ellenállásról van szó ebben az ügyben. Lapunk kérdésére elmondták, hogy a DVCSH nem hajtotta végre a MEKH határozatában foglalt kötelezettségeket, miszerint a szolgáltatáshoz szükséges, nélkülözhetetlen eszközöket át kellett volna adnia és ezekhez hozzáférést kellett volna biztosítania. A tájékoztatás szerint a DVCSH biztonsági őrök közreműködésével nem engedte a kijelölt szolgáltató szakembereit azokba a létesítményekbe, ahová a távhőellátás feladatának átvétele érdekében mindenképpen szükséges lett volna. Ilyen például a hőelosztó és a hőközpont.

A DVG Zrt. munkatársai jelenleg dolgoznak azon, hogy esetükben ezek a problémák elkerülhetők legyenek, és a DVCSH-val együttműködve át tudják venni a feladatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában