Frissen Fejérből

2021.11.05. 17:30

Három intézmény is fejlődik párhuzamosan Pusztavámon

Nem kevesebb mint 165 millió forintot nyertek az oktatási intézmények a településen. Az iskola és a bölcsödével kiegészített óvoda fejlesztésének következő üteme már év elején indulhat.

Palocsai Jenő

A tervek szerint idén lezajlik a közbeszerzés, és a remények szerint 2022 legelején indulhat az iskola felújítása

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pusztavám oktatási intézményeinek fenntartója a helyi német nemzetiségi önkormányzat. Elnöke, Gerlinger Tibor már megkapta a támogatói okiratot, de a munkálatok tényleges megkezdése még odébb van.

Gerlinger a 150 fős iskolával kapcsolatban elmondta: – Az intézmény teljes felújítását szeretnék elvégezni. Ezen belül fontosnak tartanánk megemelni a tetőszerkezetet is, hogy a jelenleg még kihasználatlan területen két-három közösségi teret alakíthassunk ki. Oda szeretnénk költöztetni a könyvtárt, a gazdasági irodát, de lesz fent egy új tanári szoba és irattár is – fogalmazott a nemzetiségi önkormányzat elnöke. Mint megtudtuk, a nyílászárók cseréje és a falak szigetelése is a tervek között szerepelnek.

A tervek szerint idén lezajlik a közbeszerzés, és a remények szerint 2022 legelején indulhat az iskola felújítása
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az óvoda udvara már túl van a fejlesztés első ütemén, melynek során elkészült a kerítés, az automata locsolóberendezés és egy új tárolópavilon, melynek előterét térkőburkolattal látták el, míg a többi rész füvesítették.

A második ütemről azt mondta Gerlinger: – A most elnyert összegből szeretnénk klímaberendezést beszereltetni a 85 gyermeket gondozó óvodába, ugyanis a felújítások során valamennyi fát kivágták, így könnyen felmelegszik az épület. Emellett mintegy 280 négyzetméter térkövezést is tervezünk.

Még az idei évben előkészítenek mindent, és levezénylik a közbeszerzési eljárást. Ha meglesz, akár már 2022 legelején indulhat a munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában