Frissen Fejérből

2021.11.05. 11:30

Indulhat a Maroshegyi bölcsőde kivitelezése

Hamarosan kezdődhet a Maroshegyi bölcsőde kivitelezése. Az építési munkálatok várhatóan egy évig tartanak, és 2022 végére fejeződnek be.

Héjj Vivien

Ilyen lesz a Maroshegyen felépülő bölcsőde

Fotó: Látványterv: önkormányzat

– Indulhat a Maroshegyi Bölcsőde építése, érvényes a közbeszerzés. Kicsivel több mint egy év alatt fel is fog épülni egy négy csoportot magába foglaló bölcsőde a Harmatosvölgy szomszédságában. Úgy gondolom, ez egy fontos és sokak által várt döntés, hiszen egy gyorsan fejlődő városrészről van szó, ahol sok kisgyermekes család él, számuk várhatóan a következő években tovább emelkedik – fogalmazott a városi közgyűlés után Cser-Palkovics András polgármester.

A város önkormányzata egymilliárd forintos uniós támogatást kapott a célra. A pályázat a gyermekjóléti alapellátások közül a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítását és az ellátási forma által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztését célozza, hozzájárulva a kisgyermeket nevelő szülők munkavállalásának támogatásához, a családok segítéséhez. A Harmatosvölgy szomszédságában, a ma még üresen álló önkormányzati tulajdonú területen modern, minden igényt kielégítő bölcsőde jöhet létre. Az új intézmény létrehozása várhatóan javítja majd a megyeszékhely bölcsődéinek területi elosztását, tehermentesítve ezzel a város belső, központi területén elhelyezkedő bölcsődéket.

Ilyen lesz a Maroshegyen felépülő bölcsőde
Látványterv: önkormányzat

A nyáron kiírt közbeszerzés eredményes lett, megvan a kivitelező. A maroshegyi intézményben 4 darab 14 fős csoportszobát hoznak létre, ezzel 56 kisgyermek napközbeni ellátását, elhelyezését biztosítják.

Négy fő részre tagolódik

A tervezett épület négy fő részre tagolódik: konyha blokk, irodai és szociális blokk, valamint létrejön két nevelési-gondozási egység. A nevelési-gondozási egységekkét-két csoportszobát, mosdót, öltöző-átadó helyiséget, fedett játszóteraszt, külső játéktárolót és külső mosdót tartalmaznak.

A konyha épületrészben a normál főzőkonyha mellett gluténmentes és tejkonyha is helyet kap, kiegészülve az élelmezésvezetői irodával, étkezővel és karbantartóhelyiséggel. Az irodai és szociális épületrészben a vezetői iroda, a gondozónői szoba, a dolgozói öltöző, mosdó és zuhanyzó, teakonyha, mosoda és tárolók kapnak helyet.

Az egyes épületrészek között az összekötő folyosóról nyílnak a napsárga, gömb formájú kiegészítő funkciók, melyekben várót és babakocsi-tárolót, mozgásfejlesztőt és sószobát alakítanak ki. Az épület bejárata előtt 19 férőhelyes parkoló készül, melyek közül egy akadálymentesített kialakítású. Továbbá 10 kerékpár elhelyezését biztosító tárolót is telepítenek.

A közbeszerzési hirdetmény is rögzíti, a teljesítési határidő a munkaterület átadásától számított 12 hónap. Korábbi információink szerint a projekt fizikai zárásának várható dátuma: 2022. december 31.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában