Frissen Fejérből

2021.12.20. 07:20

Sok gyermeknek csaltak mosolyt az arcára Székesfehérváron

Sok családnak és ezen belül több mint száz gyermek arcára csaltak boldog mosolyt

Palocsai Jenő

Szombaton mintegy 86 családot vártak a Civil Központba

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nagy sikerrel zárult a Szegényeket Támogató Alapítvány (SZETA) és az Adni Jó Kupa Baráti kör negyedik együttműködése. – Ez a harmadik karácsonyi összefogásunk az Adni Jó Kupa csapatával, és előtte volt már egy augusztusi tanszergyűjtési akció is, amiben közösen vettünk részt. A focitornákból, árverésekből összegyűjtött támogatásokat a hozzánk járó családokhoz mi juttatjuk el.

 Mi hívjuk össze a családokat és foglaljuk keretbe az átadást – mondta a SZETA szakmai vezetője, Szontaghné Kovács Erika. Szombaton mintegy 86 családot és több mint száz gyereket vártak a Fehérvári Civil Központba, ahol ezúttal rendhagyó volt az adományok átadása, ugyanis ezúttal nem hívták ki egyesével a családokat, hanem mindenkinek meg kellett keresnie a saját, névre szóló ajándékát a sok kupac között. Az Adni Jó Kupa Baráti kör Alapítvány mögött rengeteg magánszemély, sportoló és kisebb vállalkozás áll. 

Az alapítvány kurátora, Horváth Péter elmondta: – A futballtornákból befolyt összegekből ezen a karácsonyon is hátrányos helyzetű családokat támogatunk. A szülők tartós élelmiszerekből összeállított csomagot, a gyerekek vadonatúj játékokat kapnak. Ebben az évben 200 családot céloztunk meg, de úgy nagyjából 400 csomagot fogunk eljuttatni a város különböző pontjaira.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában