Húsvétra készülve

2023.03.10. 13:30

Várják a papír, a műanyag, a hungarocell, vagy a kifújt hímestojásokat

Vértesacsának még sosem volt közös tojásfája. Ha azonban a falu megmozdul, akkor most lesz!

Borsányi Bea

Ennyi tojás talán nem lesz első körben az acsai tojásfán, de az ötletgazda bizakodó

Forrás: Shutterstock

Tormáné Kiss Krisztina már az év elején felvetette az ötletet, az idén Acsának is legyen egy olyan tojásfája, aminek díszeit a helyiek készítik és közösen aggatják fel. Tojásfának pedig a játszótér egyik élő fáját szemelte ki. A héten meg is hirdette a lehetőséget. Ideje hát nekiállni dolgozni, festeni, színezni!

- Azt szeretném, ha a fát közösen, húsvét előtt egy héttel díszítenénk fel. Bármilyen tojás jöhet, akár kartonból kivágott, festett formában is, bár az időjárásra gondolva praktikusabb lenne, ha műanyag, vagy hungarocell tojást festenének, díszítenének azok, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az jobban tűri a vizet és talán a szél sem viszi olyan könnyen el – mondta az ötletgazda, aki az általa vezetett papírfonó szakkör tagjaival műanyag kivitelű színes tojásokkal készül. Ugyanakkor tervezi megkeresni az óvodát is, hogy a gyerekek is készítsék el a saját hímestojásaikat, amit aztán a fára lehet akasztani. 

Tormáné kezdeményezésére készülnek a faluban azok a színes, virágtartó kerékpárok is, amiket az utcák elejére helyeznek ki és rájuk teszik az utcanév táblákat is. Az összegyűjtött kerékpárok már javításra, igazításra kerültek, most festésre várnak, majd ezt követően kerülnek rájuk az egységes virágládák. Ez a kezdeményezés, csakúgy, mint a tojásfa, Vértesacsa szépülését szolgálja. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában